Δερμιτζάκης: «Υποβάθμιση η Β' Εθνική με δύο ομίλους»

Petite Perle 300×250

Ο Παύλος Δερμιτζάκης εξέφρασε την άποψή του πως το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής θα υποβαθμιστεί αν γίνει με δύο ομίλους.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Καβάλας:

Η πρώτη φετινή μεταγραφή είναι ο Γιάννης Μαλανδρής από την Αναγέννηση Λιμεναρίων. Μια υπόσχεση που είχε δώσει ο ΑΟΚ και ο Παύλος Δερμιτζάκης ότι η ΠΑΕ θα κοιτάζει όλα τα ταλέντα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Καβάλας, με σκοπό τα περισσότερα από αυτά να τα εντάξει στη δύναμη της.

«Όλοι ενταχθήκαμε σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και μέσα στη φιλοσοφία αυτή είναι  όλα τα παιδιά τα οποία δουλεύουνε και πραγματικά είναι παιδιά ταλαντούχα, να τους δοθεί η δυνατότητα  και το όνειρο να πιστέψουν ότι κάποια στιγμή μπορούνε να φορέσουν και να αγωνιστούν με τη φανέλα του ΑΟΚ. Αυτό ήταν μια δέσμευση αλλά όπως βλέπετε τα δυο τελευταία χρόνια προσπαθούμε και το κάνουμε και πράξη.

Όποια παιδιά πραγματικά πιστεύουνε ότι το ταβάνι τους είναι υψηλό, προσπαθούμε να τα εντάξουμε στην ομάδα. Δείχνει ένα κίνητρο σε όλα τα παιδιά του νομού ότι υπάρχει μεγάλη ομάδα, η κορυφή της πυραμίδας που είναι ο ΑΟΚ.

Αν αυτά τα παιδιά αν έχουν φιλοδοξίες μπορούν να αγωνιστούν και πραγματικά να είναι ένα σκαλοπάτι για την εξέλιξη τους πάνω στο ποδόσφαιρο. Η πρώτη μεταγραφή πραγματικά είναι ένα παιδί το οποίο παρακολουθούσα εγώ προσωπικά δυο χρόνια από τις μεικτές.

Πέρσι είχαμε συμφωνήσει με αυτό το παιδί αλλά το αφήσαμε να αγωνιστεί στον τόπο καταγωγής του γιατί δεν θέλαμε να αλλάξει περιβάλλον λόγω ηλικίας όμως φέτος ήρθε  η ώρα για να το εντάξουμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι` αυτό. Μιλάμε για τον Μαλανδρή τον Γιάννη».

Αυτό το δρόμο ακολουθεί τώρα  η διοίκηση του ΑΟΚ, όσον αφορά τα ταλέντα ενώ πριν πολλά ταλέντα φεύγανε σε άλλους νομούς.

«Συμφωνώ απόλυτα. Είναι μια φιλοσοφία που την έχουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με αυτή την ομάδα . Να ξέρετε ότι είναι ένας δρόμος δύσκολος, δεν είναι δρόμος εύκολος. Μετά από πάρα πολλά χρόνια όπου η ομάδα είχε φτάσει να είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο αλλά γύρισε την πλάτη σε όλα αυτά τα παιδιά τα οποία πραγματικά είχαν ενδιαφέρον.

Είναι ένα χωράφι αν δεν το οργώνεις, αν δεν το έχεις σπείρεις παύει να έχει παραγωγή.  Μέσα από τη δουλειά μας έχει δημιουργηθεί μια σχέση  εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μας και τα σωματεία και  στα σωματεία με μας.

Για να δίνουμε το κίνητρο και στα σωματεία, και στους προπονητές και στα παιδιά, ότι ναι αν θα δουλέψετε η πόρτα και το αξίζετε ότι η πόρτα του ΑΟΚ είναι ανοιχτή για όλους.  Εγώ προσωπικά δεν ξεχνάω ότι εγώ κάπως έτσι ξεκίνησα όπως πάρα πολλά παιδιά που έχουν κάνει μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Είχαμε ένα οδηγό, οπότε για κάποιο λόγο αυτόν τον οδηγό να μην τον επαναλειτουργήσουμε αφού θεωρώ ότι μόνο καλό κάνει  για τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και φυσικά για τον τόπο μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία γιατί βλέπω ότι ανταποκρίνονται στην προσπάθεια την οποία κάνουμε.

Επίσης ευχαριστώ τους προπονητές όπως βέβαια τον Τάσο Τσαπανίδη που ήταν και είναι προπονητής στα Λιμενάρια. Γνωρίζεται ποιος είναι ο Τάσος Τσαπανίδης. Πόσα χρόνια έχει παίξει στον ΑΟΚ και τι έχει προσφέρει.

Ο Τάσος μας πρωτομίλησε για τον Γιάννη Μαλανδρή, μας έδωσε πληροφορίες, μας δημιούργησε ένα κίνητρο για να το δούμε.  Για αυτό το λόγο ο ΑΟΚ θα δημιουργήσει ένα ιστό όχι μόνο μέσα στο νομό αλλά και στην περιφέρεια που θα μπορεί να παρακολουθεί παιδιά όχι μόνο για την πρώτη μας ομάδα αλλά και για την Κ-19 η την Κ-17.

Θεωρώ ότι αυτές οι ομάδες θα είναι  μια μεγάλη δεξαμενή για την επαγγελματική ομάδα.

Έκανα μια προσωπική συζήτηση με τον Τάσο Τσαπανίδη για το νησί της Θάσου που καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια με το ότι έχει κάνει με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.  Η Θάσος ήταν παροπλισμένη. Δεν θυμάμαι πότε έχει γίνει τελευταία επαγγελματική  μεταγραφή από παιδί που αγωνιζόταν σε ομάδα της Θάσου.

Με τον Τάσο θα οργανώσουμε κάτι καλό στην Θάσο όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα θα παρακολουθούνται τα παιδιά και όσα παιδιά έχουν ενδιαφέρον να τα εντάξουμε κάποια στιγμή στον ΑΟΚ».

Έχουν αρχίσει οι ανανεώσεις στον ΑΟΚ; Έχουν αρχίσει οι συζητήσεις με παίκτες; Ποιο θα είναι το στίγμα του νέου ΑΟΚ για τη σεζόν 2020-2021;

«Καταρχάς όλοι περιμένουμε  την αναδιάρθρωση. Μια αναδιάρθρωση που είναι μονόδρομος, αυτό δεν το συζητάω.    Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΑΟΚ θα είναι στη Β` Εθνική. Περιμένουμε να δούμε πως θα διαμορφωθεί η Β` Εθνική. Θα είναι ένας όμιλος η δυο.

Το θέμα δεν είναι τι θέλουμε εμείς. Το θέμα είναι τι θέλει το ποδόσφαιρο και το καλό του ποδοσφαίρου. Μια Β` Εθνική με δυο ομίλους, θεωρώ ότι θα είναι υποβάθμιση. Δεν θα είναι ο προθάλαμος που θέλει αυτή η κατηγορία. Τα σωματεία πραγματικά να είναι έτοιμα  ανά πάσα ώρα και στιγμή με μια καλή χρονιά να  μπορούνε να πάνε στη Σουπερ Λίγκα.

Είχε γίνει στο παρελθόν  με δυο ομίλους  και φυσικά είχε γίνει για το καλό του ποδοσφαίρου, δεν αντιλέγω. Ήταν κάτι το οποίο δοκιμάστηκε και μάλιστα πρόσφατα. Πιστεύω ότι αν ξαναγίνει θα έχει ημερομηνία λήξης.  Άκουσα πρόσφατα τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ τον κ. Αντωνίου  που είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και επί χρόνια παράγοντας να λέει ότι η Ελλάδα επί κορωνοϊού δεν αντέχει τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό το δέχομαι.

Είμαι σύμφωνος σε αυτό.

Οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες ήταν 40 ομάδες ενώ οι δυο επαγγελματικές κατηγορίες με δυο ομίλους στη Β` Εθνική θα είναι με 48 ομάδες.

Βλέπεται ότι κάπου φάσκουμε και αντιφάσκουμε. Δεν το έχουν σκεφτεί όπως πρέπει.

Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί ο ΑΟΚ έχει αρχίσει σε δύσκολες εποχές χωρίς να ξέρουμε πως θα είναι η κατηγορία, δεν ξέρουμε τι δεδομένα θα υπάρξουν τη νέα χρονιά δηλαδή αν θα έχουμε η δεν θα έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Εμείς σαν ομάδα είχαμε ένα βασικό ποσοστό εσόδων από τις εταιρίες που πραγματικά ήταν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια.  Αυτόν τον καιρό όλες οι εταιρίες έχουν πληγεί.

Είναι τα τηλεοπτικά που δεν έχουνε ξεκαθαρίσει ακόμη και είναι λογικό για το ποιος θα είναι πάροχος και τι κεφάλαια θα διαθέσει για την τηλεοπτική κάλυψη όλων αυτών των πρωταθλημάτων.  Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους της ομάδας μας  που σε όλες τις υποχρεώσεις είναι εντάξει απέναντι σε όλους

Επίσης ο ΑΟΚ  είναι από τις λίγες ομάδες που έχει καταθέσει φάκελο για την αδειοδότηση.

Κάνουμε σίγουρα και σταθερά βήματα. Οργανώνουμε την ομάδα και μπαίνουμε σε μια διαδικασία ανανέωσης του 70% του βασικού  περσινού κορμού. Η έκθεση που έχω  δώσει στη διοίκηση είναι να παραμείνει το 70% του ρόστερ και φυσικά ανάλογα μετά να  δούμε τι κινήσεις  μπορούμε να κάνουμε.

Ο κόσμος να περιμένει να δει μια ομάδα που θα κάνει μια πορεία ανάλογη  με το βάρος και την ιστορία του».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ