ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-0: Ισορροπημένο παιχνίδι χωρίς γκολ

Petite Perle 300×250

Σε ματς με πολλά λάθη και νεύρα, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, χωρίς νίκη στα play offs. Δοκάρι ο Μακέντα στο 58', ελάχιστα καλύτεροι οι Πράσινοι στο β΄μέρος. Ακυρώθηκαν ορθά δύο γκολ του «τριφυλλιού».  

Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας(56%-44), ήταν εμφανώς ανώτερος στο πρώτο εικοσάλεπτο και είχαν την μεγάλη ευκαιρία του Βαζ στο 18', με τον Διούδη να λέει «όχι» στο σουτ του Πορτογάλου.  

O Παναθηναϊκός πάτησε καλύτερα και πήρε πράγματα από την πίεση ψηλά που εφάρμοσε από την διακοπή για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές. Όχι κάτι τρομερό, απλά έφτανε έξω από την περιοχή του ΟΦΗ με καλές προϋποθέσεις, όμως, καμία σέντρα από τα άκρα δεν έφερε αποτέλεσμα. Μία φάση είχε όλη και όλη η ομάδα του Δώνη, με το σουτ του Κουρμπέλη στο 23'. Και πώς να κάνει παραπάνω όταν Κολοβός, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν έδωσαν το παραμικρό δημιουργικά.

Ο ΟΦΗ από την άλλη έκλεβε εύκολα μπάλες στην μεσαία γραμμή με τον εξαιρετικό Μεγιάδο, όμως, είχε μεγάλη προχειρότητα στον τρόπο που εκδήλωσε τις επιθέσεις του. Αρκετά σουτ εκτός περιοχής, κατέληξαν μακριά από την εστία του Διούδη και το 0-0 συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έβγαλε μεγαλύτερη ένταση, περισσότερη θέληση, κράτησε σωστά την μπάλα, πίεσε ψηλά με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Με εξαίρεση την ευκαιρία στο 58' με το οριζόντιο δοκάρι στην κεφαλιά του Μακέντα, το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να απειλήσει, του έλειψε το κάτι παραπάνω για ακόμη μία φορά στο επιθετικό τρίτο.

Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός του παιχνιδιού άνοιξε, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με το «τριφύλλι» να βγαίνει καλύτερα στο επιθετικό transition αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες. Το γκολ του Καμπετσή στο 85' ακυρώθηκε για χέρι του Περέα, ο Δώνης έδωσε ευκαιρία στους νεαρούς Αλεξανδρόπουλο και Σερπέζη στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ο ΟΦΗ δεν είχε υπομονή και σούταρε εκτός περιοχή και κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Ουάλεϊ, Μπράουν, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (69' Μαρινάκης), Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί (69' Στάικος), Βαζ (90+3' Δεληγιαννίδης), Φιγκειρέδο, Σεμέντο (43' Μάνος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης (78' Περέα), Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Αγιούμπ (82' Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης (82' Σερπέζης), Κολοβός (63' Ανουάρ), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (82' Καμπετσής).


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ