Στη φυλακή οδηγήθηκε στην Αίγυπτο χορεύτρια της κοιλιάς για “ακολασία”

Τελευταία Ενημέρωση:

Το δικαστήριο της Αιγύπτου αποφάσισε να οδηγηθεί στη φυλακή μια χορεύτρια της κοιλιάς με την κατηγορία της «ακολασίας» στο βίντεο που δημοσίευσε στη δημοφιλή πλατφόρμα, TikTok.

Η χορεύτρια φυλακίστηκε για τρία χρόνια με την κατηγορία ότι υποκίνησε “ακολασία” σε ένα βίντεο του TikTok. Στη Sama el-Masry επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 16.500 ευρώ. Η 42χρονη συνελήφθη τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια έρευνας των Αρχών σε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media και θεωρούνται ως «σεξουαλικά υπονοούμενα».

Η χορεύτρια αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι το περιεχόμενο αυτό ήταν προϊόν υποκλοπής από το τηλέφωνό της και κάποιος το δημοσίευσε χωρίς την άδεια της. Παρά τις ενστάσεις της, το δικαστήριο αποφάσισε ότι παραβίασε τις οικογενειακές αρχές και αξίες και χρησιμοποίησε τα social media με σκοπό “τη διάπραξη ανηθικοτήτων”.

“Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ ελευθερίας και ακολασίας”, δήλωσε ο βουλευτής Τζον Ταλάτ, ο οποίος ζήτησε νομική δράση εναντίον της Ελ-Μασί και άλλων γυναικών – χρηστών του TikTok. Μιλώντας στο Reuters, ο Talaat ισχυρίστηκε ότι οι influencers καταστρέφουν τις οικογενειακές αξίες και τις παραδόσεις, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο και το σύνταγμα της χώρας.

Η El-Masry λέει ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...