Επανεκκίνηση τουρισμού μετά πολλών… ταχυτήτων

Petite Perle 300×250

Πολλών ταχυτήτων θα είναι φέτος οι επιδόσεις των ξενοδοχειακών μονάδων λόγω πανδημίας, με τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής για το κρίσιμο διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Τα εποχικά ξενοδοχεία και τα resort φαίνεται να καταγράφουν μια άνοδο του ενδιαφέροντος τις τελευταίες ημέρες και όσο «ανοίγουν» τα σύνορα, ενώ για τα ξενοδοχεία της Αθήνας και γενικότερα τα ξενοδοχεία πόλης ο προβληματισμός για την πορεία του επόμενου διμήνου παραμένει έντονος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά στην πρωτεύουσα κατεγράφη κι ένας μικρός αριθμός ξενοδοχείων που ενώ άνοιξαν στις αρχές Ιουνίου στη συνέχεια σταμάτησαν και πάλι τη λειτουργία τους αφού η ζήτηση παραμένει σε μονοψήφια μεγέθη.

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα διεξάγεται και ένα bras de fer μεταξύ tour oeprators και ξενοδόχων, με τους πρώτους να ζητούν από τα ξενοδοχεία να ανοίξουν και τους δεύτερους να ζητούν πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε κρατήσεις από τους πρώτους.

Πολύ πιο καθαρή αναμένεται να είναι η εικόνα για πληρότητες ανά προορισμό μετά τις 15 Ιουλίου, καθώς συνεχώς μεταφέρεται προς την καρδιά του καλοκαιριού το ουσιαστικό «άνοιγμα» της τουριστικής σεζόν, η οποία με τον τρόπο αυτό συρρικνώνεται δεδομένου ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου αρχίζουν και πάλι τα σχολεία στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΠΗΓΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ