Γιώργος Λογιάδης: Η Δαμάστα πρέπει να έχει τα «μάτια της ανοικτά» για τις Α.Π.Ε

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Στη λαϊκή συνέλευση που έγινε στη Δαμάστα την Κυριακή, παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Ηρακλείου, Γιώργος Λογιάδης, που παρακολουθεί από τη πρώτη στιγμή το ενεργειακό ζήτημα του νησιού, αλλά και την αγωνία που βιώνει η περιοχή.

Ο κ. Λογιάδης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, τόνισε για άλλη μια φορά ότι το θέμα που έχει να αντιμετωπίσει η Δαμάστα αλλά και η Κρήτη είναι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών επί χερσαίου εδάφους. Αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή εμπειρία και στο μοντέλο της Δανίας , όπου δημιουργεί τεχνητά νησιά για να τοποθετήσει ανεμογεννήτριες.

Στάθηκε επίσης, στις περιβαλλοντικές συνέπειες των έργων τέτοιας μεγάλης κλίμακας.

Μια από τις συνέπειες εκτός των άλλων είναι στο μικρό-κλίμα.

Η διαταραχή της ισορροπίας στο μικρο-κλίμα είναι μοιραία στην παραγωγή της διατροφικής αλυσίδας. Καθώς τα έντομα με πρωταρχικό τη μέλισσα δεν θα μπορούν να κάνουν τη γονιμοποίηση των φυτών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επανέλαβε ότι η θέση του ίδιου και του ΜέΡΑ25 είναι ότι, η εγκατάσταση των ανεμογγενητριών σε χερσαίο έδαφος δεν είναι πλέον η ενδεδειγμένη λύση και πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τα τεχνολογικά της βήματα.

Να ακολουθήσει τις προηγμένες χώρες- αφού στα ερευνητικά ιδρύματα υπάρχει η τεχνογνωσία- να προσανατολιστεί στα υπεράκτια αιολικά πάρκα και στην αξιοποίηση της κυματικής ενέργειας.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...