Παραλήρημα από Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στην Κ. Σακελλαροπούλου -«Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία»

Τελευταία Ενημέρωση:

Εθνικιστικό παραλήρημα από τον τουρκικό Τύπο αναφορικά με την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, το πρωί της Δευτέρας.

Σε μια συντονισμένη επίθεση, μια σειρά από τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πρόκληση από την Ελληνίδα Πρόεδρο, η οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα επισκέφτηκε τουρκικό έδαφος, καθώς το νησί βρίσκεται «υπό ελληνική κατοχή». Συγκεκριμένα, η Γενί Σαφάκ, υποστηρίζει πως το Αγαθονήσι ανήκει στην περιφέρεια Αϊδινίου της Τουρκίας, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα έβαλε την υπογραφή της σε μια νέα πρόκληση στο Αιγαίο».

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι πως το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και του Παρισιού με τις οποίες διευθετήθηκαν εδαφικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αναγνωρίζει πως με βάση αυτές, το Αγαθονήσι βρίσκεται εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας. Παρόλα αυτά, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ελληνική «κατοχή» από την πλευρά της Ελλάδας που τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνεται, έχει αναπτύξει εκατοντάδες στρατιώτες στο νησί.

Η ζωγραφιά που παρέδωσαν τα παιδιά του σχολείου Αγαθονησίου στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Το αφήγημα της ελληνικής κατοχής στο νησί αναπαράγουν επίσης η Daily Sabbah, το πρακτορείο ειδήσεων DHA και άλλα τουρκικά μέσα που υποστηρίζουν μάλιστα πως η εν λόγω παράνομη κατοχή τουρκικού εδάφους λαμβάνει χώρα στο Αγαθονήσι τα τελευταία 16 χρόνια.


Πηγή: iefimerida.gr


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...