Έχασε αλλά το πάλεψε ο ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη

Ο ΟΦΗ έβαλε… δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους καθώς με τα 2 γκολ του Χασάν επικράτησαν με 2-1 και κατέκτησαν και τυπικά το πρωτάθλημα, ότι κι αν συμβεί στο CAS. Χαμένο πέναλτι (δοκάρι) ο Βαλμπουενά!

Με νίκη συνέχισε ο Ολυμπιακός την πορεία του στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1 χάρις σε δύο γκολ του Χασάν, σε μία αναμέτρηση όπου… πάτησε γκάζι από το 80' και μετά. Μάλιστα το αποψινό αποτέλεσμα τον έχρισε και τυπικά πρωταθλητή Ελλάδος για τη σεζόν 2019/20.

Το ματς σε γενικές γραμμές προσφέρονταν για δοκιμές, ελέω εποχής και σερί υποχρεώσεων το rotation ήταν εύλογο και οι δύο προπονητές το έπραξαν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Αλέν κάτω από τα γκολπόστ, τους Γκασπάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκιλιέρμε, Καφού στα «6αρο-8άρια», τους Φορτούνη, Μασούρα στα άκρα και τον Καμαρά ένα «κλικ» πίσω από τον Χασάν που βρίσκονταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γιώργος Σίμος από την πλευρά του παρέταξε τον Σωτηρίου στο τέρμα, τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Βαφέα στα στόπερ, τον Δεληγιαννίδη δεξιό μπακ-χαφ, τον Κοροβέση αριστερό, τον Βίκτορ «εξάρι», τους Σακόρ, Στάικο εσωτερικούς χαφ και τον Ναμπί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μάνο.

Στο 27' Ο Φορτούνης έφυγε από τον ασβέστη και έκανε κίνηση προς τον άξονα και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε για τον Γκασπάρ που με τη μία έπαιξε για τον Χασάν, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 46' ο ΟΦΗ έφτασε στην ισοφάριση, από την αριστερή τους μάλιστα πλευρά, τη δεξιά δηλαδή του Ολυμπιακού που έδειχνε και η πιο δραστήρια. Ελέω Γκασπάρ. Ο Κοροβέσης «μαχητικά» πάτησε στα «ερυθρόλευκα» καρέ, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Σακόρ που με τη σειρά του σκόραρε με ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ.

Στο 81' ο Αραμπί νικήθηκε από τον Σωτηρίου, αλλά στο 82' βρέθηκε η λύση. Ο Ομάρ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Χασάν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1). 

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας (46' Βαλμπουενά), Καφού (57' Αραμπί), Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (84' Μπουχαλάκης), Μασούρας (46' Ελαμπντελαουί), Χασάν (83' Λοβέρα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας (89' Νοικοκυράκης), Κοροβέσης (61' Μεγιάδο), Ναμπί, Στάικος (61' Νέιρα), Ζοάο Βίκτορ, Σακόρ (72' Μπράουν), Μάνος (61' Φιγκεϊρέδο).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ