Επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου από 2 Ιουλίου


Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ 34781, τις διεθνείς καλές πρακτικές επαναφοράς της λειτουργίας των βιβλιοθηκών και τις συστάσεις από την Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης,  η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα εξυπηρέτησης των αναγνωστών της.

Πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των πολιτών και εργαζομένων, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας, η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου ξεκινά στις 2 Ιουλίου .

Οδηγίες επιστροφής βιβλίων

Η προσέλευση του κοινού γίνεται με σειρά προτεραιότητας στην είσοδο του κτιρίου της Βιβλιοθήκης.

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 10 άτομα μαζί με το προσωπικό.

Χρόνος παραμονής: 15 λεπτά και η  εξυπηρέτηση θα γίνεται ΜΟΝΟ στη ρεσεψιόν του τμήματος τηρώντας αυστηρά τις απαραίτητες αποστάσεις 2 μέτρων τουλάχιστον.

  Τα μέλη της Βιβλιοθήκης κατά την επίσκεψη τους στο κτίριο να έχουν μάσκα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ ακολουθώντας και τις συστάσεις του προσωπικού.

Παρακαλούνται τα μέλη της Βιβλιοθήκης πριν προσέλθουν στον χώρο να έχουν τοποθετήσει τα βιβλία σε σακούλα μαζί με ένα σημείωμα στο οποίο θα πρέπει να αναγράφεται:

– το ονοματεπώνυμό τους και

– ο αριθμός των βιβλίων που επιστρέφονται.

 Τα επιστρεφόμενα βιβλία για λόγους ασφαλείας θα παραμένουν σε καραντίνα 72 ωρών, σε ειδικό χώρο, πριν την επανατοποθέτησή τους στα ράφια των βιβλιοθηκών.

      Υλικό που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την ημερομηνία αναστολής της  λειτουργίας της βιβλιοθήκης  είναι ασφαλές για δανεισμό.

 Ο δανεισμός βιβλίων μπορεί να γίνεται και μέσω του Online Κατάλογου της Βιβλιοθήκης ο οποίος είναι διαθέσιμος όλο το 24ωρο  στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://opac.malevizi.gov.gr/ όπου μπορεί να γίνει η αναζήτηση των βιβλίων που ενδιαφέρουν .

Επίσης μπορεί να γίνει κράτηση τηλεφωνική στα βιβλία που έχουν επιλεγεί, στο τηλ. 2810824486.

§  Η αναζήτηση των βιβλίων στα βιβλιοστάσια, που ενδιαφέρουν τους πολίτες για δανεισμό, θα γίνεται από τον/την υπάλληλο

§   Για επείγουσες περιπτώσεις έρευνας, εργασιών κλπ. απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού και εφαρμογή την μέτρων προστασίας (αποστάσεις 1,5 μέτρου, μέγιστος αριθμός ατόμων 3, χρήση γαντιών και μάσκας).

  • Η έκδοση κάρτας νέου μέλους πραγματοποιείται και με τηλεφωνική συμπλήρωση στοιχείων ή με αποστολή των στοιχείων με email: [email protected]
  • ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ: Τμήμα Αναγνωστηρίου και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, για την επαναλειτουργία των οποίων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Σε σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης τονίζεται: "Ζητούμε από τα μέλη μας, για την ασφάλεια  όλων, να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών καθώς και των υπαλλήλων. Να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα με τον COVID 19. Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής (χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδο και έξοδο από τη Βιβλιοθήκη, χρήση μάσκας και γαντιών κλπ).  Τα παραπάνω μέτρα θα τροποποιηθούν εφόσον υπάρξουν νέα δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών και με γνώμονα πάντα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας".

          

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ