Αυτοκτόνησε 22χρονη πρωταθλήτρια στη Νότια Κορέα – Είχε καταγγείλει ξυλοδαρμούς από προπονητές της

Αυτοκτόνησε η 22χρονη πρωταθλήτρια στη Νότια Κορέα Τσόι Σουκ Χιέον η οποία είχε καταγγείλει τους προπονητές της πως ασκούσαν σωματική και λεκτική βία που ασκούσαν σε βάρος της.

Ωστόσο, παρά τις επίσημες καταγγελίες για βία στις οποίες είχε προχωρήσει η πρωταθλήτρια, οι αρμόδιες Αρχές αδιαφορούσαν και δεν προχώρησαν σε κάποια ενέργεια.

Η 22χρονη Βρέθηκε νεκρή τον περασμένο μήνα, στον κοιτώνα της ομάδας της που εδρεύει στην πόλη Μπουσάν. Σύμφωνα με στιγμιότυπα που κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως αποκαλύπτεται από το τελευταίο μήνυμα που έστειλε, η Τσόι ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένη και παρακαλούσε την μητέρα της να «αποκαλύψει τις αμαρτίες» αυτών που της επιτέθηκαν. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο ημερολόγιο της εκλιπούσας: «Με κτύπησαν τόσο βίαια, που κλαίω κάθε ημέρα»…

Αρκετά δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, υποστηρίζουν ότι η Τσόι διέθετε ηχρογραφημένα ντοκουμέντα για τις σωματικές επιθέσεις που υπέστη. Σε ένα έγγραφο που μεταδόθηκε από το κανάλι YTN, ακούγεται ο προπονητής της να αναστατώνεται επειδή… πάχυνε και να της φωνάζει: «Πρέπει να αποφύγεις το φαγητό για τρεις ημέρες», ενώ στην συνέχεια ακούγεται ο ήχος από ένα χαστούκι. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της ομάδας, την ανάγκασαν να φάει ψωμί αξίας 200.000 γουόν (σχεδόν 150 ευρώ!) για να την τιμωρήσουν, επειδή δεν ήλεγχε το βάρος της και την κτυπούσαν τακτικά.

Η Τσόϊ, παραπονέθηκε στην κορεατική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (KSOC) τον Απρίλιο, με την ελπίδα να διεξαχθεί έρευνα. Μάλιστα, σύμφωνα με μία πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap, η Τσόϊ «έψαχνε βοήθεια από πολλά ιδρύματα, αλλά όλοι αγνοούσαν τα παράπονά της». Οι ισχυρισμοί της εκλιπούσας, αμφισβητήθηκαν από την KSOC, ωστόσο ορίσθηκε ανακριτής μετά την καταγγελία της και πλέον με την υπόθεση, ασχολείται η Εισαγγελία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ