Σωκράτης Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση στήνει τους ξεναγούς στον τοίχο αντί να βρίσκεται στο πλευρό τους»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι ξεναγοί σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την αναλγησία της Κυβέρνησης, η οποία αντί να σταθεί αρωγός στα αιτήματα τους, τους αφήνει στη μοίρα τους.

Ο κ. Βαρδάκης, μετά και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα,συμπαρίσταται για ακόμα μια στους εργαζόμενους του κλάδου, επισημαίνοντας τα εξής: «Οι ξεναγοί βρίσκονται σε απελπισία και ζητούν το αυτονόητο. Στήριξη αυτών και των οικογενειών τους. Δεν είναι επαίτες, αλλά άνθρωποι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον θέματα επιβίωσης. Η Κυβέρνηση έχει προσφέρει τα ελάχιστα και όχι τα μέγιστα, ως όφειλε, στον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της χώρα μας. Οι ξεναγοί, είναι από τους εργαζόμενους του κλάδου που δεν έχουν στηριχθεί καθόλου. Όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι,εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, και αυτή μόνο μέχρι τέλος Απριλίου για ένα μέρος των Ξεναγών, και τη δίμηνη παράταση ανεργίας για κάποιους άλλους, έχουν αφεθεί στο έλεος, χωρίς εισόδημα από τον Οκτώβριο του 2019.

Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους:

  • Να αποδοθεί στο σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου των Ξεναγών αποζημίωση ειδικού σκοπού για Μάιο, Ιούνιο
  • Επίδομα Ανεργίας για όσους δε δουλέψουν μετά την 1η Ιουλίου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου
  • Ασφαλιστική κάλυψη μέχρι το 2022
  • Μετάθεση φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων
  • Προστασία πρώτης κατοικίας
  • Επέκταση της ρύθμισης για την μείωση του ενοικίου έως και τον Δεκέμβριο του 2020, με πρόβλεψη επέκτασης της ρύθμισης έως και τον Απρίλιο του 2021».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ