Θέμα ΚΥΑ για τις παραλίες έθεσε ο Μ. Μποκέας στον υπουργό τουρισμού

Παρέμβαση στη διάρκεια της σύσκεψης των τουριστικών φορέων του Ηρακλείου όπου προήδρευσε ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έκανε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Ο Δήμαρχος ζήτησε να εκδίδεται νωρίτερα η ΚΥΑ για τις παραλίες και τους ναυαγοσώστες για να μπορούν οι δήμοι να διαχειριστούν το όλο θέμα. Αν πάει καλά η χρόνια, είπε επιπλέον , θα χρειαστούμε επιμήκυνση της ναυαγοσωστικής κάλυψης οπότε πρέπει να δούμε πως θα γίνει.

Επίσης αναφέρθηκε σε μείωση εισπράξεων 50%-60% από τα τέλη παρεπιδημούντων πράγμα που δημιουργεί πρόβλημα στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών λόγω του δυσβάσταχτου κόστους που συνεπάγονται τέτοιες υπηρεσίες.

Για να στηρίξουμε τον τουρισμό χρειαζόμαστε βοήθεια αλλά και για να κάνουμε πράγματα στους δήμους μας (καθαριότητα, δρόμους κτλ) σημείωσε με έμφαση.

Ο κ Θεοχάρης του απάντησε πως το θέμα των παραλίων είναι μεγάλο και πρέπει να βρεθεί λύση κι επειδή το υπουργείο οικονομικών το βλέπει μόνο οικονομικά ίσως θα πρέπει και το δικό του υπουργείο να εμπλακεί και να το «σπρώξει».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ