Ξέσπασμα Αλαφούζου στην υπόθεση των στημένων αγώνων: «Ηταν συμμορία – Εδερνε και απειλούσε»

Άστραψε και βρόντηξε στην διάρκεια της κατάθεσης του ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού: «Ήταν όλα ελεγχόμενα και αδιαφανή…»

Την εκτίμησή του πως ο Ολυμπιακός τύγχανε συστηματικής εύνοιας σε ακραίο μάλιστα σημείο από το 2012 μέχρι το 2018 μετέφερε ο ισχυρός άνδρας  του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος στην διάρκεια της κατάθεσης του στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην αίθουσα τελετών του Εφετείο Αθηνών, η οποία εξετάζει την υπόθεση των στημένων αγώνων(σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων).

Θυμίζουμε πως η Πρωτοδίκης, Παναγιώτα Σπανού, έχει εισηγηθεί βαριές ποινές μεταξύ των οποίων τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και τον ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο κ. Αλαφούζος ανέφερε τα εξής: «Κατά την εκτίμηση μου υπήρχε συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό, από το 2012 μέχρι πριν από 1-2 χρόνια, σε σημείο ακραίο. Είχαν κεντρική κατεύθυνση. Σφύριζαν υπέρ του Ολυμπιακού ανύπαρκτα πράγματα, όχι μόνο διαιτητική, πολλές εύνοιες, ακόμα περισσότερο κατά των ομάδων που δεν ήταν στο άρμα του.

Εις βάρος του Παναθηναϊκού σε σημείο ακρότατο. Υπήρχε επιρροή στον διορισμό της ΚΕΔ, υπάρχουν οι κασέτες της ΕΥΠ όπου καταγράφονται πράγματα. Ο Μαρινάκης   είχε επιρροή στον Σαρρή. Θυμάμαι ένα περιστατικό όπου ο Μαρινάκης πήρε τηλέφωνο τον Κουρίδη της ΕΠΟ για ένα παιχνίδι του Εθνικού Γαζώρου, για να αλλάξει η απόφαση. Τα έχω ακούσει αυτά και μετά ο Βρέντζος έλεγε ότι κατάφερε να εξυπηρετήσει τον Τύρναβο νομίζω. Θυμάμαι παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε ένα φάουλ υπέρ του και 30 κατά. Κάθε Κυριακή ήθελε να ξεφτυλίζει τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακός. Tο έχω μάθει από δημοσιογραφικές πηγές. Δεν θέλω να πω ονόματα, γιατί υπάρχει και βία.Έχουν δείρει 3 δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ από τον Ολυμπιακό».

Για την ΕΠΟ είπε: «Ισχύει ότι όποιος ελέγχει την ΕΠΟ ελέγχει και την διαιτησία. Φαντάζομαι ναι. Φέτος δεν ισχύει αυτό, αυτό οφείλεται στην ΟΥΕΦΑ, δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά από την στιγμή που ήρθαν οι ξένοι. Εκείνη την εποχή η βαθμολογία των διαιτητών ήταν απαράδεκτη και προκλητική για κάποιο σκοπό, από εκεί και πέρα ποιος την έκανε… Ο Ντάλας ουσιαστικά ήταν ανενεργός, ποτέ δεν έδωσε καμία σημασία, δε νομίζω να όριζε τους διαιτητές. 

Τότε ξέραμε τις τιμωρίες, τα βλέπαμε από τους αγώνες που έπαιζαν. Ξέραμε ότι δεν τους τιμωρούσαν οι παρατηρητές. Δεν θυμάμαι κανέναν παρατηρητή, κάποιους διαιτητές συγκεκριμένα. Ας πούμε ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη με τον Σπάθα. Στημένη συμπεριφορά με τον τρόπο που σφύριξε εις βάρος του ΠΑΟ. Υπήρχε σκοπιμότητα». 

Ο κ. Αλαφούζος στάθηκε ιδιαίτερα στις διαιτησίες του κ. Σπάθα: «Ήταν ακραίες διαιτησίες, διατεταγμένες αποστολές για να εξοντώσουν ομάδες. Τα πάντα ήταν ελεγχόμενα και αδιαφανή. Το Τρίπολη – Ολυμπιακός με τον Σπάθα δεν το θυμάμαι, θυμάμαι μόνο τον τελικό του Κυπέλλου. Τον Σπάθα θα τον θυμάμαι για πάντα για την άθλια, ακρότατη, στοχευμένη διαιτησία με την Ξάνθη.

Είχε πρόθεση να δώσει συγκεκριμένες αποφάσεις, δεν έκανε σφάλμα, έκανε το σωστό για να αδικήσει την αντίπαλη ομάδα του Ολυμπιακού, δεν έχω στοιχείο, αλλά  ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε. Τώρα ο Σπάθας δεν παιζει πουθενα, αυτοί που ήρθανε από ΟΥΕΦΑ και είναι ανεπηρέαστοι, τον κόψανε. Η τιμωρία του Σπάθα τότε ήταν αστεία. Είχε κάνει τόσες πολλές απάτες που ήταν τραγικό, έπρεπε να πάει φυλακή. Δεν θυμάμαι άλλα παιχνίδια, έχουμε αδικηθεί τόσες φορές… Είχα κάνει όμως, ένα υπόμνημα.

Δεν ξέρω για παρατηρητές, τι έκαναν στα υπόγεια της ΕΠΟ δεν με απασχολούσε. Ο Σπάθας με είχε βγάλει από τα ρούχα μου, ήταν ελεγχόμενη η κατάσταση για τα πάντα στην ΕΠΟ, η κατάσταση ήταν τραγική, δεν πιστεύω ότι θα γίνει τίποτα.

Δεν συζητάμε για μεμονωμένα λάθη, μιλάμε για μια συμμορία… Ένα λάθος μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε και να είναι ακρότατος. Συστηματικές ενέργειες όμως, κάθε Κυριακή, δεν είναι τυχαία λάθη».

Για το Βέροια-ΟΦΗ απάντησε:«Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, έφτασα στο σημείο να θέλω να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο. Εγώ έβλεπα μια συνέχεια ενεργειών, ανεξήγητες. Δε θυμάμαι τίποτα για το Βέροια – ΟΦΗ του 2014.

Η επιρροή στην ΕΠΟ γινόταν και ίσως γίνεται μέσω των ΕΠΣ. Συνήθιζαν διάφοροι παράγοντες να εξαγοράζουν προέδρους των ΕΠΣ για να βγάλουν πρόεδρο στην ΕΠΟ. Γινόταν και πριν το 2012. Ο Παναθηναϊκός κι ενώ είχε μια ευκαιρία να καθαρίσει το ποδόσφαιρ ,δεν το έκανε. Και ακολούθησε τα χνάρια του Κόκκαλη που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο

Έχω καταθέσει υπομνήματα παντού και δεν έγινε τίποτα. Και με εντυπωσιάζει και αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, δεν περίμενα να φτάσει εδώ»

Η κατάθεσή του συνεχίζεται…

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ