Αυξάνονται οι νέες κρατήσεις από Γερμανία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Petite Perle 300×250

Μετά από τέσσερις σχεδόν μήνες παγώματος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών, οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν πάλι. Για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν, οι προορισμοί της Μεσογείου είναι ανοικτοί.

Αυτό σημειώνει ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος DRV που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών επιχειρήσεων της Γερμανίας, της μεγαλύτερης και βασικότερης "δεξαμενής" επισκεπτών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό.

Όπως αναφέρει ο DRV, οι περισσότερες νέες κρατήσεις για ταξίδια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Το 25% των κρατήσεων αφορούσε προορισμούς στη Γερμανία, 21% είχαν ως προορισμό διακοπών την Ελλάδα, το 15% της Βαλεαρίδες Νήσους και το 11% τα Κανάρια. Επίσης αυξάνονται οι κρατήσεις για Αυστρία, Ιταλία και Κροατία (σε μονοψήφια ποσοστά).

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, υπάρχει σημαντικό  ενδιαφέρον για αεροπορικά ταξίδια στη Μεσόγειο. Μετά την άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για την Ευρώπη στις 15 Ιουνίου, οι προορισμοί αυτοί έχουν και πάλι ζήτηση. Το ποσοστό των οργανωμένων διακοπών για αυτό το καλοκαίρι αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με την πλειονότητα όμως να αφορά σε μεμονωμένες κρατήσεις.

Όπως συμπληρώνει, σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν εφαρμόσει μέτρα υγιεινής για να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους επισκέπτες. Υπάρχουν διάφορα μέτρα στα αεροδρόμια, στα αεροσκάφη, κατά τη μεταφορά με λεωφορείο και σε ξενοδοχεία που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης στο ελάχιστο.

Τεράστιες απώλειες στην ζήτηση

Εντούτοις, όπως διαπιστώνει ο  DRV, οι τρέχουσες κρατήσεις αφορούν μόνο το ένα τέταρτο του προηγούμενου έτους.

Όπως προκύπτει επίσης από έρευνα του Γερμανικού Συνδέσμου Αερομεταφορών (BDL) από το σύνολο των γερμανικών αεροδρομίων θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο μόλις το 27% των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των Γερμανών δεν σκοπεύει να πετάξει φέτος στις διακοπές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civery για το περιοδικό Spiegel το 83,1% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι λόγω Covid-19 δεν πρόκειται να πετάξουν τους επόμενους τρεις μήνες.

Η σημαντικότερη αγορά για την Ελλάδα

Η Γερμανία αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά του ελληνικού τουρισμού. Οι αφίξεις από τη Γερμανία πέρσι άγγιξαν τα 4 εκατ. και τα έσοδα τα 2,9 δισ. ευρώ.

Το 2019, το 28% των δαπανών των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα έγινε στο δεύτερο τρίμηνο και το 56% στο τρίτο. 

ΠΗΓΗ CAPITAL

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ