Διήμερη περιοδεία Βασίλη Κικίλια στην Κρήτη

Τελευταία Ενημέρωση:

Από τα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ξεκινά στις 10 σήμερα το πρωί ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη. Αναμένεται να έχει εκεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Ηρακλείου αλλά και με τους εκπροσώπους φορέων υγείας του τόπου.

Θα ακολουθήσουν επισκέψεις του στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

Το απόγευμα θα μεταβεί στο Λασίθι ενώ αύριο σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ προχωρά σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο. Σε ανακοίνωση του αναφέρει:

“Το υπουργείο και ο υπουργός γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού, παρόλο τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ακόμα και σε ατομικά μέσα προστασίας. Ήδη εργαζόμαστε μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, για την επαναφορά του νοσοκομείου στην κανονικότητα.

Γνωρίζουν πολύ καλά τις πολιτικές ευθύνες που έχουν για αυτές τις τεράστιες ελλείψεις οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με προσλήψεις επικουρικών υγειονομικών -που καλύπτουν προσωρινά μικρό μόνο μέρος των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων.

Και εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε και δε θα επιτρέψουμε την σταδιακή απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη για καθολική παροχή δωρεάν περίθαλψης, που επιδιώκεται με την επίκληση της ατομικής ευθύνης και με την επέκταση των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, οδηγώντας σε αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την Παρασκευή 3 Ιουλίου από τις 11πμ έως τις 3μμ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ του νοσοκομείου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων ΠΦΥ, ώστε να λειτουργούν πλήρως σε 24ωρη βάση.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.). Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση”.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...