Επίσκεψη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων

Συνάντηση είχε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης», με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Βιριράκη.

Συνοδευόταν από τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Κρήτη Μπροστά» κ.κ  Κουκλινό και Μανούσακα. Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου και χρήζουν της συμβολής της Περιφέρειας, καθώς και διαχρονικών του προβλημάτων.

Ο κ. Βιριράκης επέμεινε στα μείζονα προβλήματα της υποστελέχωσης, της γραφειοκρατίας, καθώς και της καθυστέρησης από την Περιφέρεια στην έγκριση χρηματοδότησης και την προώθηση ώριμων μελετών, για έργα απαραίτητα για την ανάπτυξη του τόπου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη κατασκευής επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Σούδας και την καθυστέρηση δημιουργίας υδατοδρομίων. Ο κ. Βιριράκης επισήμανε και την ανάγκη βελτιωτικών έργων και στα υπόλοιπα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια των Χανίων.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε με τη σειρά του: «Το Λιμενικό Ταμείο Χανίων μπορεί και πρέπει ν' αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη των Χανίων. Τα λιμάνια, μια εκ των δυο βασικών πυλών εισόδου στο νησί, οφείλουν να εκσυγχρονιστούν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες του τόπου αλλά και στα νέα δεδομένα.

Πρέπει επιτέλους να παύσει η καθυστέρηση από πλευράς της Περιφέρειας για την έγκριση και προώθηση μελετών. Η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει, επιπλέον, να δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου υδατοδρομίων, ακολουθώντας το παράδειγμα του Νοτίου Αιγαίου, όπου έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση αδειοδότησής τους.

Τέλος, παράλληλα με το σημαντικό αναπτυξιακό έργο της κατασκευής σύγχρονου επιβατικού σταθμού κι επέκτασης της προβλήτας στο λιμάνι της Σούδας, θα πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις και επεκτάσεις στα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια,  και συγκεκριμένα σε Καστέλι, Σφακιά, Παλαιόχωρα και Γαύδο.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ