Επίσκεψη Μ. Βορίδη στην ΚΣΟΣ Ηρακλείου: «Χρειαζόμαστε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναμπέλωσης»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο του διαρκούς και εποικοδομητικού διαλόγου που πραγματοποιεί με παραγωγικούς φορείς της χώρας, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας (ΚΣΟΣ) στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου.

Στην ομιλία του προς τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου του Ηρακλείου ο κ. Βορίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της αγροτικής ανάπτυξης στην πατρίδα μας επισημαίνοντας ότι «το σημαντικό είναι να ξεφύγουμε από την ισοπεδωτική λογική που υπήρχε».

Ο κ. Βορίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός φιλόδοξου προγράμματος αναμπέλωσης το οποίο, όπως είπε, θα ενταχθεί στο επόμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να αναδειχθεί η τεράστια δυναμική και η εξαγωγική προοπτική του επιτραπέζιου σταφυλιού και της σταφίδας.

Παράλληλα, ο Υπουργός επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία των μέτρων ενίσχυσης που ελήφθησαν για τη στήριξη των οινοπαραγωγών, όπως η απόσταξη κρίσεως και ο πράσινος τρύγος, τονίζοντας επιπροσθέτως ότι το Υπουργείο στηρίζει τους οινοπαραγωγούς ώστε να στηριχθούν και οι αμπελοπαραγωγοί. 

Εξάλλου, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην τομάτα, το αγγούρι και τη μελιτζάνα, υπογραμμίζοντας ότι οι ενισχύσεις πρέπει να πηγαίνουν εκεί που υπάρχει ανάγκη.

«Η πολιτική που ασκείται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης του εισοδήματος των αγροτών από την παραγωγή τους» κατέληξε ο κ. Βορίδης.  

Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ