ΜέΡΑ25 για εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Είναι εκτός τόπου και χρόνου»

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 το νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε, σήμερα, ο Πρωθυπουργός από τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι πρόκειται για «ένα ακόμα πενιχρό πακέτο μέτρων δήθεν στήριξης» και κάνει λόγο για επιμονή σε άστοχες προβλέψεις του Γιάννη Στουρνάρα. «Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει μια επικοινωνιακή υποεκτίμηση του μεγέθους της κρίσης, για να κρύψει κάτω απ' το χαλί τόσο τη δημοσιονομική κατάρρευση και τον εκτροχιασμό του προυπολογισμού, όσο και την εγκληματική του συγκατάθεση στο Eurogroup της 11ης Ιουνίου για πρωτογενή πλεονάσματα από του χρόνου!», σημειώνει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25:


Εκτός τόπου και χρόνου ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ένα ακόμα πενιχρότατο πακέτο μέτρων δήθεν στήριξης, δήθεν 3,5 δις ευρώ και κυρίως δήθεν στήριξης των εργαζομένων.

Εμμένοντας για άλλη μια φορά στις άστοχες προβλέψεις του οικονομικού του επιτελείου και του εθνικά επικίνδυνου Κεντρικού Τραπεζίτη, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια ύφεση της τάξης του 8% για φέτος όταν όλες οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των οικονομικών οίκων μιλούν δυστυχώς για έναν πολύ μεγαλύτερο όλεθρο. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει μια επικοινωνιακή υποεκτίμηση του μεγέθους της κρίσης, για να κρύψει κάτω απ' το χαλί τόσο τη δημοσιονομική κατάρρευση και τον εκτροχιασμό του προυπολογισμού, όσο και την εγκληματική του συγκατάθεση στο Eurogroup της 11ης Ιουνίου για πρωτογενή πλεονάσματα από του χρόνου!

Το ΜέΡΑ25 που από την πρώτη στιγμή είχε προβλέψει σωστά το μέγεθος της ύφεσης, έχει προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας της χώρας μας επί των θεσμικών εργαλείων του ελληνικού δημοσίου. Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει δημοσιονομικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν στο μέγεθος της κρίσης :

  • πλήρη κατάργηση της προπληρωμής φόρου για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι απλώς για όσους έχουν πληγεί τουλάχιστον 50% λόγω του κορωνοϊού.
  • Κουρέματα φόρων, εισφορών και δόσεων, όχι αναβολές και αναστολές
  • Μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους φτωχούς και αύξηση του για τους έχοντες

-Μείωση του ΦΠΑ στα νησιά και την παραμεθόριο.

-Άμεση κατάργηση του Υπερταμείου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ και το διακομματικό μνημονιακό όνειδος του Ηρακλή για τα κόκκινα δάνεια.

Όσα πυροτεχνήματα και να πετάξει ο κ. Μητσοτάκης, όσες μπουλντόζες και ηλιοβασιλέματα κι αν επιστρατεύσει, δεν θα καταφέρει να κρύψει ένα μέλλον με πλειστηριασμούς, εξώσεις, ανεργία, περαιτέρω φτωχοποίηση για τους πολλούς και παράλληλα αυταρχισμό και καταστολή μιας Κυβέρνησης που έχει ήδη συμφωνήσει στη βαρβαρότητα ενός 5ου μνημονίου και εξοπλίζεται κυριολεκτικά και μεταφορικά για την επιβολή του.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ