Μια αίθουσα επιπλέον για τους μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Με μία επιπλέον αίθουσα που θα κατασκευαστεί στο Γυμνάσιο Γαζίου, θα λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με τις εγγραφές των μαθητών που από τα Δημοτικά Σχολεία 2ο και 3ο, κλήθηκαν με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να φοιτήσουν στα σχολεία του Ηρακλείου και της Τυλίσου.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που αναστάτωσε γονείς αλλά και τα παιδιά, καθώς προκύπτουν ουσιαστικοί, αλλά και συναισθηματικοί λόγοι.

Το θέμα της μετακίνησης των μαθητών από το Γάζι, προς το 8ο Γυμνάσιο και το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου προέκυψε λίγες ημέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, όταν άλλαξαν τα όρια που έθετε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ενέταξε και τη γειτονιά του “Τζωράκη”, στις περιοχές όπου η φοίτηση δύναται να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν στον αντιδήμαρχο Παιδείας Μπάμπη Κουτσογιάννη, ενώ έγιναν διαδοχικές συναντήσεις του ιδίου με τα στελέχη της Δευτεροβάθμιας αλλά και με το Διευθυντή του Γυμνασίου Γαζίου Αντώνη Χναράκη.

Το Γυμνάσιο Γαζίου λειτουργεί πάνω από τις δυνάμεις του, με περίπου 600 μαθητές.
Για να λυθεί το αδιέξοδο αφού το σχολικό κτήριο δεν μπορεί να φιλοξενήσει ένα επιπλέον τμήμα αποφασίστηκε να κατασκευαστεί μια νέα αίθουσα δυναμικότητας 27 μαθητών.

Ο κ. Κουτσογιάννης μιλώντας στη “Φωνή του Μαλεβιζίου” είπε ότι η νέα αίθουσα θα είναι έτοιμη το νέο έτος και θα τοποθετηθεί στην πίσω πλευρά του σχολείου.
H είσοδος των μαθητών και ο προαύλιος χώρος θα είναι ο ίδιος.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...