Προφυλακίστηκε η 26χρονη για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 26χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε, τραυματίζοντας θανάσιμα, τον Βούλγαρο οπαδό, έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2020. 

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, κατά την απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο και ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Έδωσε εξηγήσεις για τα επιβαρυντικά στοιχεία που συγκέντρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και ειδικά για την διπλή κίνηση του αυτοκινήτου που παρέσυρε τον 28χρονο Βούλγαρο.

Φέρεται ότι επανέλαβε όσα είχε αρχικά πει στην Τροχαία Θεσσαλονίκης. Ότι, δηλαδή, το κακό έγινε χωρίς να το καταλάβει και παρέσυρε τον 28χρονο. Είπε ότι πανικοβλήθηκε και έφυγε επειδή φοβήθηκε για τη σωματική της ακεραιότητα.

Διαφοροποιήθηκε σχετικά με όσα πει αρχικά για την παραμονή της στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής πριν και μετά τη συμπλοκή.

Το χρονικό

Το περιστατικό διαδραματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής, στις 5 Ιοανουαρίου στην οδό Μαρία Κάλλας, προέκταση της παραλιακής λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο νεαρός είχε ταξιδέψει τα προηγούμενα 24ωρα μαζί με συμπατριώτες του από την πατρίδα τους στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Ένα 24ωρο μετά το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η παρέα των νεαρών που είχαν έρθει από την Βουλγαρία περπατούσαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής όπου διαδραματίστηκε το αιματηρό επεισόδιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η παραπάνω ομάδα ατόμων δέχθηκε «επίθεση» από δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και, κατά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ