«Στα χνάρια τση παράδοσης»: Νέο βιβλίο από τον Κρουσανιώτη Χαρ. Καλομοίρη

Ξανοίξετε πώς ήτανε
παλιά το Μαλεβίζι
περβόλι μοσχομυριστό
να' νθεί και να καρπίζει

Κυκλοφορεί το τέταρτο βιβλίο του Χαράλαμπου Καλομοίρη από τον Κρουσώνα με τίτλο «Στα χνάρια τση παράδοσης» από τις εκδόσεις ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ψαλτήριο για την κληρονομιά μας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο 170 σελίδων που αναφορά έχει στην παράδοση, στα ήθη και έθιμα του τόπου μας και στην ξεχασμένη κρητική ντοπιολαλιά, για την οποία στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχει σχετικό γλωσσάρι με την σημασία των λέξεων.
Ο Χαράλαμπος Καλομοίρης εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με το να γράφει ρίμες, μαντινάδες και ήθη και έθιμα του τόπου μας. Συνολικά έχει γράψει 4 βιβλία.

Το «Είδα τον πόνο να γελά» (το 2009), το «Αέρας Κρουσανιώτικος» (το 2013), το οποίο έχει εκδοθεί τρεις φορές, το «Ενήστεψα την μνήμη μου…» (το 2015), το οποίο έχει εκδοθεί δύο φορές και τώρα το τελευταίο «Στα χνάρια τση παράδοσης» (2020). Ταπεινός και σιωπηλός εργάτης του πνεύματος, ο Χαράλαμπος Καλομοίρης, εκφραστής της κρητικής παράδοσης, γράφει για την παράδοση, την ξενιτιά, για τον βίο του, για το πόνο μετά το θάνατο της κόρης του Ελένης κ.ά.
Αντλήθηκαν πληροφορίες από το βιβλίο

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ