Συναντήσεις Σωκράτη Βαρδάκη στο Μαλεβίζι

Σωκράτης Βαρδάκης: «Ανάγκη να υπάρξει ένα αποδεκτό από την τοπική κοινωνία, σχέδιο αξιοποίησης της περιοχής που είναι εγκατεστημένος ο ΑΗΣ Λινοπεραμάτων»

Διαδοχικές συναντήσεις με κεντρικό θέμα την ενεργειακή σύνδεση Κρήτης – Ηπειρωτικής Ελλάδας, την παραγωγή ρεύματος από Α.Π.Ε. και την αξιοποίηση του εργοστασίου της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα και τον Διευθυντή του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Λινοπεραμάτων κ. Πολυάνθη Συγγελάκη.

Ο κ. Μποκέας αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο, που συμβασιοποιήθηκε πρόσφατα, της ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, καθώς ήταν καθοριστική η συμβολή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο και στα αντισταθμιστικά οφέλη που θα αποκομίσει ο δήμος από το έργο. Επιπλέον, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη για την πρόοδο των έργων στους κόμβους Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας, που αναμένεται πολύ σύντομα να δοθούν σε χρήση.

Τέλος, ο κ. Μποκέας αναφέρθηκε στο σημαντικό πλήγμα που έχουν δεχθεί τα έσοδα του Δήμου, εξαιτίας της πανδημίας και του δραματικού περιορισμού της φετινής τουριστικής περιόδου. Στη συνάντηση με τον κ. Μποκέα παρευρέθηκε, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου, κ. Γρηγόρης Φασουλάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΟ Κρουσώνα κ. Κώστας Μπουμάκης.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρδάκης επισκέφθηκε το εργοστάσιο ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, όπου συναντήθηκε με εργαζομένους και τον Διευθυντή κ. Συγγελάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα που τέθηκε ο Σταθμός την περίοδο της πανδημίας, με την άριστη συνεργασία των εργαζομένων.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της ενεργειακής επάρκειας του Νησιού, καθώς μέχρι την πρώτη -μικρή- σύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο, αυτή διασφαλίζεται με την πολύτιμη προσπάθεια των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, μετά την υλοποίηση και της μεγάλης ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα συμβεί με την Σταθμό των Λινοπεραμάτων, ενώ πολύ περισσότερο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης.

Ο κ. Βαρδάκης μετά τις συναντήσεις, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μποκέα και τον κ. Συγγελάκη, τόνισε:

«Η ενεργειακή διασύνδεση Κρήτης – Αττικής θα επιλύσει το ενεργειακό πρόβλημα του Νησιού μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά από 50 σχεδόν χρόνια συζητήσεων δρομολογήθηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για αποφασιστικό βήμα ολοκλήρωσης του Εθνικού δικτύου μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τα οφέλη για την κοινωνία από την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.Επιπλέον, πολύ σημαντικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή του Δ. Μαλεβιζίου, είναι η υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων υποδομής, για τα οποία σημαντική συμβολή είχε η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Μποκέας.Αν σε αυτά προστεθεί και ένα αποδεκτό από την τοπική κοινωνία, σχέδιο αξιοποίησης της περιοχής που είναι εγκατεστημένος ο ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, προβλέπεται ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου θα αλλάξει ολοκληρωτικά όψη τα επόμενα χρόνια. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα προχωρούν σύμφωνα με το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και από την πλευρά μας θα γίνει κάθε προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε επιπλέον για προτάσεις που αφορούν τις Α.Π.Ε., ενώ κοινή συνισταμένη των απόψεών μας και με τον Δήμαρχο και με τον Διευθυντή του ΑΗΣ είναι η ύπαρξη ενός ξεκάθαρου πλαισίου για την ανάπτυξη των Α.Π.Ε., όπως ο νόμος 4414/2016 που καταργεί τις 'γκρίζες' ζώνες.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ