ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 2-2: Γκέλα στο Γεντί Κουλέ για τον Δικέφαλο

Petite Perle 300×250

Σε ένα τρομερό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 για την 6η αγωνιστική των playoffs. Ένα αποτέλεσμα που δεν άφησε ικανοποιημένος καμία εκ των δύο ομάδων και ειδικά τον Δικέφαλο, αφού σε περίπτωση που η ΑΕΚ νικήσει τον Άρη, θα ξεφύγει δύο βαθμούς στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αλλά οι Κρητικοί έκαναν μεγάλη ανατροπή πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με τους Νέιρα (18') και ΦιγκεΪρέδο (43'). Ωστόσο, ένα υπέροχο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιωάννη Μιχαηλίδη στο 76ο λεπτό, έσωσε το βαθμό για την ομάδα για τον Δικέφαλο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες των αποβολών των Κουτρουμπή (59') και Εσίτι (81').

Στο 5' ο Λημνιός και ο Μπέσεσβαρ συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Όσκαρ Γουάλι με όμορφο πλασέ απ' το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο ΟΦΗ "προειδοποίησε" τρεις φορές σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (13'-17'). Παρ' όλα αυτά, το σουτ του Ζοάο Φιγκεϊρέδο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα αργότερα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του αμαρκάριστου Κουτρουπή. Στο 17ο λεπτό το δυνατό σουτ του Ρικάρντο Βαζ τράνταξε το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Τελικά, ένα λεπτό αργότερα ο Χουάν Νέιρα "τιμώρησε" τους αντιπάλους του, όπως είχε κάνει και στο ματς της Τούμπας, με όμορφο συρτό σουτ που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, κράτησαν την μπάλα, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τρόπο να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Σε μία απ' αυτές ο Σβιντέρσκι ξέφυγε από τον Κουτρουμπή, ο οποίος τον ανέτρεψε και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον Στέφανο Κουμπαράκη. Ωστόσο, ο διαιτητής του συνδέσμου Θράκης κλήθηκε από το VAR να επανεξετάσει τη φάση για περίπτωση κόκκινης κάρτας στον στόπερ του ΟΦΗ, επειδή θεωρήθηκε πως ο Πολωνός επιθετικός μπορεί να ήταν σε προφανή θέση για γκολ, αλλά δεν άλλαξε την απόφασή του.

Αποτέλεσμα, να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των φιλοξενούμενων, οι οποίες συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά. Μάλιστα, η νευρικότητα που παρουσίασε ο Αμπέλ Φερέιρα για τις αποφάσεις του Κουμπαράκη, είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί την κίτρινη κάρτα στο 39ο λεπτό. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κι ενώ ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις μπροστά στα καρέ του Γουάλι, ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή. Οι Βαζ, Στάικος, Μπράουν συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον τελευταίο να γυρίζει στο ύψος του πέναλτι και τον Φιγκεϊρέδο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο σουτ.

Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 49' και στο 51' με τους Βαρέλα και Γιαννούλη, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα άλλαξαν. Ο Κουτρουμπής αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στον Μαουρίσιο και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Οι παίκτες του Φερέιρα ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν για την ισοφάριση και τελικά δικαιώθηκαν στο 76ο λεπτό με υπέροχο γκολ του πιτσιρικά Μιχαηλίδη. Ο νεαρός στόπερ του ΠΑΟΚ εκτέλεσε αριστουργηματικά το φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουάλι για το 2-2. Ο Δικέφαλος διατήρησε την ηνία και αναζήτησε την ανατροπή στην… ανατροπή. Ωστόσο, στο 81ο λεπτό υπήρξε αριθμητική ισορροπία, αφού ο Εσίτι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Μαρινάκης (90' Νάστος), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος (77' Σακόρ), Νέιρα, Βαζ (59' Ζοάο Βίκτορ), Φιγκεϊρέδο (89' Μάνος).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (46' Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (46' Εσίτι), Λημνιός (63' Άκπομ), Μπίσεσβαρ (63' Μάτος), Στοχ (61' Τζόλης), Σβιντέρσκι.

πηγη: https://www.sport24.gr/





Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ