Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ο υπουργός υγείας -Με διαμαρτυρίες τον υποδέχτηκαν οι γιατροί

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου έφτασε πριν από λίγο ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος είχαν συγκεντρωθεί γιατροί και εργαζόμενοι οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Ειδικές ρυθμίσεις για τις προκηρύξεις γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου επεξεργάζεται το υπουργείο υγείας

Το υπουργείο υγείας θα επεξεργαστεί ειδικές ρυθμίσεις, πιθανότατα με επιπλέον μοριοδότηση στις προκηρύξεις των γιατρών για τις θέσεις—ειδικότητες που δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τους υποψηφίους προκειμένου αυτές να καλυφθούν ανέφερε από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε ο αρμόδιος υπουργός  Βασίλης Κικίλιας. Ο κ Κικίλιας εφτσε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου λίγο μετά τις δέκα και μισή το πρωί, όπου γιατροί και νοσηλευτές τον υποδέχτηκαν με πανό αι συνθήματα.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του υφυπουργού υποδομών Γιάννη Κεφαλογιαννη, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού,  της Διοικήτριας της 7ης ΠΕ Ελένης Μπορμπουδάκη, του διοικητή του νοσοκομείου Λευτέρη Μαρκάκη, της αντιπεριφεριεάρχη Μαρίας Λιονή, του δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη καθώς και του προσωπικού το νοσοκομείου.

sdr
dav

Σε σχετικές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ Κικίλιας, ανέφερε:

« η κυβέρνηση με την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έκανε εν μέσω κορονοϊού  5000 προσλήψεις  γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Περισσότερες από 500 έγιναν στην Κρήτη και εκκρεμούν εγκρίσεις για άλλες 17. Συζητήσαμε με όλους τους εμπλεκομένους γιατρούς νοσηλευτές αυτοδιοκητικούς, την   πρώην ηγεσία του υπουργείου υγείας, ποια επιμέρους λύση μπορεί να υπάρξει για προβλήματα, τα οποία πράγματι είναι εδώ και πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Εγώ από τα προβλήματα δεν υπεκφεύγω. Νομίζω χρήζει ειδικών ρυθμίσεων το νοσοκομείο Ρεθύμνου όπως και άλλα νοσοκομεία της χώρας έτσι ώστε να μπορέσουν να στηριχτούν συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες είτε οριζοντίως είτε καθέτως έχουν προβλήματα. Δηλαδή ειδικότητές για τις οποίες προκηρύσσονται θέσεις και παρολα αυτά δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Η  7η ΥΠε με τη διοίκηση του νοσοκομείου έχει κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια για να στηρίζει το νοσοκομείο και να φέρνει προσωπικό από κέντρα υγείας και από άλλους νομούς, όμως πρέπει να βρεθούν  και πιο μόνιμες λύσεις και αυτό ήρθαμε να συζητήσουμε σε μια ώριμη στάση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας μας και νομίζω ότι αναγνωρίζει κανείς ότι τα προβλήματα στην υγεία είναι διαχρονικά και οι λύσεις πρέπει να είναι τέτοιες που να μπορούν να δώσουν μια μονιμότητα και να μη χρειάζεται να τις αντιμετωπίσουμε μετά από κάποια χρόνια».

dav


Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ