Στον Μπότας η πρώτη pole position της F1 για το 2020

Ο Βαλτέρι Μπότας ύστερα από έναν καταπληκτικό γύρο κατάφερε να επικρατήσει στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας και να πάρει την πρώτη θέση εκκίνησης στον αυριανό αγώνα, ενώ ο Χάμιλτον έδωσε το 1-2. 

H Mercedes επιβεβαίωσε και στις κατατακτήριες δοκιμές την κυρίαρχη εικόνα που έδειχνε στα ελεύθερα δοκιμαστικά νωρίτερα στην ημέρα, αλλά και χθες, με τον Βαλτέρι Μπότας να παίρνει την pole position και τον Λιούις Χάμιλτον στη δεύτερη θέση, δίνοντας το 1-2 της εκκίνησης στην ομάδα. Ο Φινλανδός έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του και βελτίωνε τους χρόνους του συνεχώς, με μοναδικό αντίπαλο τον Χάμιλτον στην ουσία, αφού και ο Φερστάπεν που ήταν ο αμέσως επόμενος, απείχε σημαντικά.

Στο τέλος του Q3 ο Βαλτέρι Μπότας έκανε τον εκπληκτικό χρόνο που του έδωσε την pole position, καταφέρνοντας να σπάσει το 1 λεπτό και 3 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει άλλον ένα γρήγορο γύρο, μάλλον γρηγορότερο, προφανώς έχοντας στο μυαλό του ότι ο teammate του μπορεί να τον ξεπεράσει, όμως στην προσπάθειά του βγήκε από την πίστα και μπήκε στην αμμοπαγίδα. Πάτησε το γκάζι νωρίτερα από ότι έπρεπε στην έξοδο μιας στροφής με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να μην καταφέρει να κρατηθεί στην ευθεία. Τελικά το κακό ήταν… μικρό. Ο Χάμιλτον αν και έκανε πολύ καλό χρόνο, δεν μπόρεσε να φτάσει τον αρχικό που είχε θέσει ο Φιναλνδός οπότε τα πράγματα παρέμειναν ως είχαν. Πρώτος ο Μπότας, δεύτερος ο Χάμιλτον…

H Mercedes και οι… άλλοι 

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν εκείνος που έκλεισε την τριάδα εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα, ενώ πολύ καλό αποτέλεσμα έφερε στη McLaren ο Νόρις, με την τέταρτη θέση που πέτυχε. Άλμπον και Πέρεθ ακολουθούν και ο Λεκλέρ είναι έκτος. Να σημειώσουμε ότι ο οδηγός της Ferrari κατάφερε οριακά να περάσει από το Q2 στο Q3 και ο teammate του, Σεμπάστιαν Φέτελ, έμεινε εκτός του Q3 από τον Αλεξάντερ Άλμπον. Σάινθ, Στρολ, Ρικιάρντο, συμπληρώνουν την τελική κατάταξη της δεκάδας για τις κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στο Red Bull Ring της Αυστρίας. Παρακάτω αναλυτικά τα αποτελέσματα. 

Πηγή: https://www.gazzetta.gr/in-motion

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ