Επίκαιρη ερώτηση Χ. Μαμουλάκη για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Τη Δευτέρα στη Βουλή η συζήτηση της Επίκαιρη Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη για τις προκλητικές αλλαγές στη σύμβασης των περιφερειακών αεροδρομίων

Η τροποποίηση που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση της ΝΔ στη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece (άρθρο 6 της από 01.05.2020 ΠΝΠ, A'90, η οποία κυρώθηκε με το ν.4690/2020, Α'104) και η οποία αναστέλλει την καταβολή των χρηματικών οφειλών των παραχωρησιούχων που προβλέπονται από τις αρχικές συμβάσεις χωρίς καμία άλλη συνέπεια, έρχεται τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη.

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει ένα μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ και ζητάει διευκρινίσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με το εάν:

1) Παρέλαβε ειδοποίηση Δυσμενούς Συμβάντος από τον Παραχωρησιούχο των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, ποιο είναι το περιεχόμενό της και ποια τα αιτήματα.

2) Σε ποιες ενέργειες προέβη για την αξιολόγηση του ύψους της δυσμένειας και ως εκ τούτο της εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων της FRAPORT.

3) Έχει λάβει αίτημα του Παραχωρησιούχου για τροποποίηση δανειακής σύμβασης που υπογράφηκε στο πλαίσιο χρηματοδότησης του έργου και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου παράλληλα, υπενθυμίζει ότι έχουν ζητηθεί αντίγραφα από το σύνολο της επικοινωνίας της Κυβέρνησης με την εταιρία με την οποία έχει συναφθεί η Σύμβαση Παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των Περιφερειακών Αεροδρομίων, τα οποία ακόμα δεν έχουν προσκομιστεί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ