Ράμπες για ΑμΕΑ σε παραλίες του Μαλεβιζίου από τη ΜΑΕΔΗΜ

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Δύο ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα τοποθετήθηκαν σε παραλίες του Μαλεβιζίου από τη ΜΑΕΔΗΜ. Συγκεκριμένα πρόκειται για την παραλία της Βαγιάς και την παραλία της Λυγαριάς.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής «Οι παραλίες του Μαλεβιζίου και δη της Λυγαριάς και της Βαγιάς είναι προσβάσιμες προς όλους. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να στερείται να απολαμβάνει τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη. Με τις ειδικές ράμπες που τοποθετήσαμε οι πολίτες αποκτούν αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε και στις υπόλοιπες παραλίες του Μαλεβιζίου».

Ωστόσο, στην παραλία της Λυγαριάς έχουν δημιουργηθεί και δύο θέσεις δωρέαν στάθμευσης για ΑμΕΑ που ενώνονται με την βοηθητική ράμπα. Έτσι ο πολίτης μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητο του και αμέσως να μπει στη θάλασσα με τη βοήθεια του ειδικού διαμορφωμένου καθίσματος, το οποίο κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

Ωστοσο, ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ επισημαίνει στους πολίτες με κινητικά προβλήματα ότι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθούν τις παραλίες είναι από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, όπου υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...