"Αγκαλιά" με τη δεύτερη θέση η ΑΕΚ, κέρδισε τον ΟΦΗ με 2-0

Petite Perle 300×250

Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα 2-0 τον ΟΦΗ (Ολιβέιρα, Σβάρνας), εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του ΠΑΟΚ και πλέον είναι στο +4 κι αγκαλιά με την θέση του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Καρέρα διατήρησε σε ακόμα ένα παιχνίδι το 4-3-3 δίνοντας «ανάσες» στον Τσιγκρίνσκι και ξεκινώντας δίδυμο στην άμυνα τους Οικονόμου και Σβάρνα. Ο Αλμπάνης ξεκίνησε στη δεξιά πτέρυγα, με τους Κρίστιτσιτς και Λιβάια να ξεκινούν για ακόμα ένα ματς στην ενδεκάδα, όπως και ο Ολιβέιρα που διατηρήθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Περδίκη, Γιαννούλη και Βαφέα) σε έναν σχηματισμό 5-4-1 με αμυντικούς προσανατολισμούς και τον Μάνο στην κορυφή.

στο 19', η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα. Ο Παουλίνιο έβγαλε μια όμορφη βαθιά μπαλιά για τον Ολιβέιρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος τοποθέτηση του Περδίκη και πλάσαρε με λόμπα τον Γουάλεϊ για το 1-0. Μετά το γκολ ο Πορτογάλος φορ το αφιέρωσε στον άτυχο νεαρό Γιάννη Σαρδέλη, ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα κνήμης. Πήρε τη φανέλα του με το νούμερο 51 και την έδειξε στην κάμερα.

Ο Καρέρα λίγα λεπτά πριν το πρώτο μισάωρο προχώρησε στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Αλμπάνης λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Βέρντε να τον αντικαθιστά. Το ματς συνέχιζε να μην έχει ούτε ευκαιρίες, ούτε ρυθμό. Ο ΟΦΗ απείλησε από ένα κόρνερ στο 38' με την κεφαλιά του Περδίκη να περνάει άουτ. Όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα παρέμενε για το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο από ένα πολύ σκληρό φάουλ του Στάικου στον Μάνταλο ήρθε το δεύτερο τέρμα της Ένωσης στο 45'. Ο Λιβάια επιβεβαίωσε τις καλές εκτελέσεις των στατικών φάσεων φέρνοντας την μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο Σβάρνας τη βρήκε ελάχιστα στέλνοντάς τη στη γωνία του Γουάλεϊ για το 2-0.

Ο Σίμος με την έναρξη του δευτέρου μέρους έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, με τους Νάστο, Μεγιάδο και Φιγκεϊρέδο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Ένα μακρινό σουτ του Μεγιάδο δεν ανησύχησε τον Μπάρκα που μπλόκαρε εύκολα, με την ΑΕΚ να κάνει απλά συντήρηση του σκορ, χωρίς να χρειάζεται να πατήσει το… πόδι στο γκάζι. Μάλιστα ο Καρέρα ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας έδωσε «ανάσες» σε Ολιβέιρα και Λιβάια, με τους Αραούχο και Σιμάνσκι να τους αντικαθιστούν.

Στο 65' ο Σακόρ με ένα μακρινό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Μπάρκα, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να αποκρούει, την μπάλα να βρίσκει στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και να περνάει κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, η ΑΕΚ έφυγε στην αντεπίθεση με τον Βέρντε να βγάζει τον Αραούχο τετ-α-τετ, αλλά ο Γουάλεϊ με το πόδι έβγαλε σε κόρνερ σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για το τρίτο γκολ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Οικονόμου, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (80' Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (80' Τσιγκρίνσκι), Λιβάια (59' Σιμάνσκι), Αλμπάνης, Ολιβέιρα (59' Αραούχο)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλεϊ, Μπολάκης, Περδίκης (46' Νάστος), Γιαννούλης (82' Σουρνάκης), Βαφέας, Μπράουν, Σακόρ, Βίκτορ, Ναμπί (59' Βαζ), Στάικος (46' Μεγιάδο), Μάνος (46' Φιγκεϊρέδο)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ