Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο εκτελεστικό συμβούλιο της ένωσης AREPO

Petite Perle 300×250

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, ως προεδρεύουσα Περιφέρεια στο εκτελεστικό συμβούλιο της ένωσης AREPO μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η πρόεδρος της ένωσης AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη προήδρευσε στο εκτελεστικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

1) Την παράταση της θητείας της Περιφέρειας Κρήτης ως προεδρεύουσα Περιφέρεια της ένωσης ευρωπαϊκών περιφερειών και παραγωγών AREPO έως την άνοιξη του 2021,

2) Την  Ενημέρωση  σε οικονομικά θέματα,

3) Τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω Covid-19 και

4) Την εκτενή ενημέρωση των δραστηριοτήτων και δράσεων που έχει αναπτύξει η ένωση AREPO αναφορικά με την παρακολούθηση των πολιτικών και των προγραμμάτων προώθησης για το 2020, των επικείμενων τροποποιήσεων των κανονισμών, την παρακολούθηση των εξελίξεων και τις παρεμβάσεις της ένωσης στη  στρατηγική από το αγρόκτημα στο τραπέζι (farm to fork), κ.ά..

Ειδικότερα η πρόεδρος της ένωσης AREPO κα. Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη στην εισαγωγή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ένωση AREPO πολύ γρήγορα προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Όπως ήδη γνωρίζετε αναγκαστήκαμε να αναβάλλουμε τη διοργάνωση του εκτελεστικού συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο πριν τη Γενική Συνέλευση στο Besançon της Περιφέρειας Bourgogne-Franche-Comté της Γαλλίας (νέο μέλος της ένωσης AREPO).

Μέσω επικοινωνίας των στελεχών της ένωσης AREPO ενημερώναμε για τα τρέχοντα θέματα και ανταποκριθήκαμε σε αιτήματα για ένταξη στην ένωση μας σημαντικών ομάδων παραγωγών και περιφερειών όπως: Η ένωση Euro Foie Gras με την οποία υπογράψαμε συμφωνητικό συνεργασίας. Αποδεχθήκαμε το αίτημα της ADRAL – Alentejo Regional Development Agency, από την Πορτογαλία για συμμετοχή στις δραστηριότητες της ένωσης AREPO, ως παρατηρητής και πλέον η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδος, με έδρα την Αθήνα έχει καταβάλλει την ετήσια συνδρομή της για το 2019 και είναι ενεργό μέλος της ένωσης μας, κ.ά.  Τέλος επεσήμανε ότι:

«η  σημερινή συνάντηση αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα στην κοινή μας προσπάθεια για την προάσπιση και προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των Γεωγραφικών Ενδείξεων. Θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή για να προωθήσουμε αιτήματα της ένωσης και για οποιαδήποτε μορφής συνεργασίας. Για το λόγο αυτό σας ζητώ να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους παραγωγούς μας και τις περιφέρειες μας».

Στο εκτελεστικό συμβούλιο συμμετείχε ο κ. Guglielmo Garagnani από τον πλευρά του Consortium Parmigiano Reggiano ως εκπρόσωπος του αντιπροέδρου κ. Nikola Bertinelli, o Joan Godia Tresanchez, Ταμίας της ένωσης AREPO από την Περιφέρεια Καταλονίας. Επιπρόσθετα συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της ένωσης κ. Laurent Gomez, οι υπεύθυνες πολιτικής της αντιπροσωπείας της ένωσης στις Βρυξέλλες κα Giulia Scaglioni και Francesca Alampi ενώ επιπρόσθετα συμμετείχε και ο κ. Πίτερης Χαράλαμπος-Νικόλαος ως επιστημονικός υπεύθυνος της Περιφέρειας Κρήτης,  σε θέματα της ένωσης AREPO, στέλεχος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνου.

Το εκτελεστικό συμβούλιο είναι το διοικητικό όργανο της ένωσης AREPO και απαρτίζεται από την Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο (Πρόεδρο των παραγωγών της ένωσης) και τον Ταμία (εκπρόσωπο Περιφέρειας Καταλονίας). Στόχος του συμβουλίου είναι να κατευθύνει τις δραστηριότητές της ένωσης, να εισηγείται θέματα και να συγκαλείται τα χρονικά διαστήματα μεταξύ των Γενικών Συνελεύσεων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ