Ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις o Γιώργος Παπανδρέου

Petite Perle 300×250

«Παραμένει αντιδημοκρατικό το νομοσχέδιο», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου

Να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις κάλεσε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή του η απόφαση έρχεται κόντρα στη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα το υπερψηφίσει επί της Αρχής. 

Νωρίτερα, μάλιστα, την Πέμπτη και κατά την ομιλία της από το βήμα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, υπεραμύνθηκε της προσπάθειας που κατέβαλε το ΚΙΝΑΛ για να αλλάξει το νομοσχέδιο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Το ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι». Ωστόσο, ζήτησε ακόμη μία – κατά την ίδια – ουσιαστική αλλαγή που αφορά την αστική ευθύνη του διοργανωτή.  

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι σοβαρή διαβούλευση δεν έγινε προσθέτοντας πως «παρά την υπεύθυνη στάση του ΚΙΝΑΛ να βελτιωθεί το νομοσχέδιο στην ουσία του αυτό παραμένει αντιδημοκρατικό. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη κανόνων αλλά όχι περιορισμών σημειώνοντας πως «αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τις διαδηλώσεις θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προστατεύει το διαδηλωτή που διαδηλώνει ειρηνικά».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «το νομοσχέδιο περιορίζει ακόμα και ποινικοποιεί τις ειρηνικές διαδηλώσεις» καθώς «δίνονται υπερεξουσίες στην εκάστοτε εξουσία να απαγορεύει διαδηλώσεις». Μάλιστα για την αστική ευθύνη του οργανωτή έκανε λόγο για «απαράδεκτη διάταξη που ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης».

Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου αφού μίλησε για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, βγήκε στο περιστύλιο της Βουλής μαζί με τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος, επίσης, εξέφρασε σοβαρότατες επιφυλάξεις για την ψήφιση του νομοσχεδίου. 

Στη Βουλή, μάλιστα, είδαν τον Παπανδρέου να αποχωρεί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ