Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου "Αιώνια Δέσμιοι" της Ζανέτας Κουτσάκη στο Τσαλικάκι (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Το νέο βιβλίο, το πέμπτο κατά σειρά, με τίτλο "Αιώνια Δέσμιοι» παρουσίασε χθες το απόγευμα  η ταλαντούχος συντοπίτισσά μας συγγραφέας Ζανέτα Κουτσάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι.

Δίπλα στη συγγραφέα η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών «Μαλβαζία» Ευγενία Μαζαράκη και Μαρία Μαστρογιαννάκη, ο δημοσιογράφος Νίκος Κοσμαδάκης, ο συγγραφέας Γιάννης Βλαχάκης, η εκπαιδευτικός Κατερίνα Κουτσάκη και πλήθος φίλων και κατοίκων της περιοχής.

Την έναρξη της παρουσίασης έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μαλβαζία Ευγενία Μαζαράκη. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αντιπρόεδρος Μαρία Μαστρογιαννάκη.

Το μυθιστόρημα «Αιώνια Δέσμιοι» είναι μία εσωτερική αλήθεια της συγγραφέως για τη ζωή, τη φιλία, τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις…

Η Ζανέτα Κουτσάκη ξεκινάει το βιβλίο της όπως ακριβώς το ξεκίνημα της ζωής, από τη γέννηση μέχρι το τέλος, περιλαμβάνοντας μέσα στις σελίδες τις εικόνες αυτές που ο αναγνώστης ταξιδεύει διαβάζοντας.

Η κ. Ευγενία Μαζαράκη αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε τις πλούσιες δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Μαλβαζία στον οποίο ηγείται, μίλησε για το μυθιστόρημα της Ζανέτας Κουτσάκη αναφέροντας χαρακτηριστκά: "Ό,τι και να πω τα λόγια είναι περιττά. Πρόκειται για ένα υπέροχο μυθιστόρημα, το οποίο διάβασα δύο φορές και με γέμισε με εικόνες και μηνύματα πίστης και ζωής. Όλοι  πιστεύουμε στη μοίρα και στο πεπρωμένο και μέσα από το μυθιστόρημα της Ζανέτας ο αναγνώστης βρίσκει πτυχές του δικού του εαυτού, όπως των πρωταγωνιστών".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μαλβαζία Μαρία Μαστρογιαννάκη, η οποία μεταξύ άλλων ευχήθηκε με τη σειρά της στη συγγραφέα το νέο βιβλίο να έχει την ίδια επιτυχία με τα προηγούμενα και ακόμη μεγαλύτερη. Επιπλέον τόνισε τη σπουδαιότητα του Συλλόγου Γυναικών λέγοντας ότι «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να είμαστε κοντά σε γυναίκες και παιδιά μέσα από τις δράσεις μας αναβιώνοντας ήθη και έθιμα».

Αριστερά ο συγγραφέας Γιάννης Βλαχάκης και δεξιά ο δημοσιογράφος Νίκος Κοσμαδάκης.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη συγγραφέα και το βιβλίο της ο δημοσιογράφος Νίκος Κοσμαδάκης, αναφέροντας: «Κάθε άνθρωπος έχει να πει μία ενδιαφέρουσα ιστορία ζωής. Μια ιστορία προσωπικών βιωμάτων. Η Ζανέτα βάζει στο κάδρο του μυθιστορήματος την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, η οποία έχει σφυρηλατηθεί από προσωπικά βιώματα και τραυματικές εμπειρίες. Επικεντρώνεται στους ανθρώπους. Κάθε πρωταγωνιστής μέσα σε αυτό το έργο έχει κάτι ενδιαφέρον να πει. Το οποίο όμως δεν αποκαλύπτεται από την αρχή. Η Ζανέτα Κουτσάκη αυτό που κάνει είναι να περιγράφει ανθρώπινες καταστάσεις. Τις εξυμνεί και τις δίνει με ένα συναισθηματικό μοτίβο, χωρίς ωστόσο να απουσιάζει η μεταφυσική χροιά».

Και συνέχισε: «Η Ζανέτα Κουτσάκη έχει γράψει ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, ντυμένο με πολύ όμορφες εικόνες, το οποίο κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη σε αμείωτο ρυθμό. Είναι ζωντανό, ενώ αξιοποιεί δύο σπάνιες αφηγηματικές τεχνικές, όπως είναι η αναδρομή και η αντίθεση».

Τέλος, το λόγο πήρε ο συγγραφέας Γιάννης Βλαχάκης ο οποίος τόνισε τα συναισθήματα που του γεννήθηκαν διαβάζοντας το βιβλίο. «Αυτό που μου έκανε εντύπωση αρχικά είναι ότι μιλάμε για μία ξεκάθαρη ιστορία. Ο τρόπος που περιγράφει η συγγραφέας τους ήρωες είναι ξεκάθαρος, τόσο στα εσωτερικά χαρακτηριστικά, όσο και στα εξωτερικά τους. Ξεκινώντας λοιπόν κάποιος να διαβάζει αυτό το μυθιστόρημα έχει μία πάρα πολύ καθαρή εικόνα, τόσο στο χαρτί, όσο και στο μυαλό για το τι βλέπει. Γιατί όταν διαβάζεις ένα μυθιστόρημα, έχεις την ανάγκη να το κάνεις εικόνα. Κι αυτό είναι που πετυχαίνει η Ζανέτα Κουτσάκη. Γράφει με ένα τρόπο σωστά δομημένο, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και τις ανατροπές στον σωστό χρόνο».

Και συνέχισε ευχόμενος στη συγγραφέα να ταξιδέψει το βιβλίο της όσο πιο ψηλά γίνεται και να συνεχίσει να δημιουργεί στον κόσμο τόσο όμορφες αναμνήσεις.

Η εκπαιδευτικός Κατερίνα Κουτσάκη διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης επικρατούσε απόλυτη σιγή στην αίθουσα και ο κόσμος κρέμονταν από τα χείλη των παρουσιαστών. Ο μόνος ήχος που έσπαγε τη σιγή ήταν το παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η συγγραφέας μετά το τέλος της παρουσίασης υπέγραψε τα βιβλία και ευχαρίστησε τον καθένα χωριστά για την παρουσία του. "Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είστε απόψε όλοι εδώ. Και λέω ότι είναι μεγάλη τιμή γιατί βλέπω οικεία πρόσωπα αλλά και καινούρια. Κι αυτή είναι η φιλοδοξία του κάθε συγγραφεα. Να φέρνει κοντά του και κοντά στα έργα του καινούριους αναγνώστες".

Και συνέχισε: "Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μίλησαν με τόσο καλά λόγια για το βιβλίο μου, τον Δήμο Μαλεβιζίου, γιατί είναι η πρώτη φορά που κάνω εδώ στον Δήμο μας μία παρουσίαση και ένα διαίτερο ευχαριστώ θέλω να απευθύνω στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσα Λυρώνη για την παρουσία της απόψε κοντά μας".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ