Ριζική αλλαγή στα Καλέσα – Τι λένε οι Γ. Πετούσης και Γ. Βάμβουκας για το έργο και τις αλλαγές στη μελέτη

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Διαμαρτύρονται οι Καλεσανοί για την καθυστέρηση του έργου ανάπλασης της πλατείας, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί.

Η «Φωνή του Μαλεβιζίου» επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου Γιώργο Πετούση, ο οποίος κατανοεί ότι υπάρχει καθυστέρηση στο έργο, όμως όπως ο ίδιος τονίζει «από την αρχή ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να "νοικοκυρέψουμε" τους οικισμούς όσο καλύτερα μπορούμε. Η μελέτη του έργου προϋπολογισμού 390.000 € ήταν έτοιμη, όμως από αυτήν έλειπε η αλλαγή του παλαιωμένου δικτύου ύδρευσης. Πώς είναι δυνατόν να αναπλάθουμε από πάνω την πλατεία και από κάτω να έχουμε διαρροές;» αναρωτιέται ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο κ. Πετούσης κάνει λόγο για μία ακόμη αλλαγή στη μελέτη η οποία αφορά στο πεζοδρόμιο. «Η μελέτη είχε μικρά πεζοδρόμια, ενώ τώρα θα γίνει ένα ενιαίο μεγάλο πεζοδρόμιο συν τις υπόλοιπες εργασίες της μελέτης που αφορούν στις αλλαγές στα υλικά των δαπέδων, την τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού, πλακοστρώσεις, οδεύσεις ΑμεΑ, παρεμβάσεις στους δρόμους πέριξ του Ι.Ν. Ευαγγελισμού και του δημοτικού σχολείου και τοποθέτηση νέων φωτιστικών».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Βάμβουκας επισημαίνει ότι η υπηρεσία του θα παραδώσει το έργο μέχρι σήμερα Παρασκευή και εν συνεχεία θα αναλάβει τις υπόλοιπες εργασίες ο ανάδοχος του έργου.

«Έγινε μία πολύ καλή δουλειά στην πλατεία των Κάτω Καλεσών από την ΔΕΥΑΜ. Πρόκειται για ένα καινούριο έργο που περιλαμβάνει την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης και ομβρίων υδάτων με 800 μέτρα σωλήνες Φ63. Αυτές τοποθετήθηκαν αριστερά και δεξιά της πλατείας, είναι αυτόνομες και δεν θα δημιουργηθούν μελλοντικά προβλήματα, τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σκάβοντας τη νέα πλατεία.

Θα ήταν λάθος και αυτό είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί να προχωρούσαμε στην ανάπλαση της πλατείας, χωρίς να επέμβουμε στο κατεστραμμένο δίκτυο, γιατί θα βρίσκαμε μπροστά μας άλλα προβλήματα. Αυτός είναι και ο σκοπός μας. Όταν παραδίδεται ένα έργο να μην συγκεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό που φαίνεται, γιατί αυτό που δεν φαίνεται δημιουργεί τα προβλήματα».
Μετά το τέλος της Α' φάσης της ανάπλασης της πλατείας των Κάτω Καλεσών, ακολουθεί και η δεύτερη φάση του έργου, προϋπολογισμού 410.000 ευρώ, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις τόσο στα Κάτω, όσο και στα Άνω Καλέσα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ