Ίδρυση ΕΠΑΛ και επιπλέον αίθουσες για την προσχολική στο Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Το Δήμο Μαλεβιζίου επισκέπτηκε η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Αναστασία Γκίκα  συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ.Εμμανουήλ Καρτσωνάκη.

Στο σύσκεψη που έλαβε χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου εκτός του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Πετούσης, Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και οι Πρόεδροι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Λίνα Επταμηνιτάκη και Ανδρέας Παντερής.

Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν το σύνολο της εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι και ειδικά το θέμα με την προσχολική αγωγή όπου η κ.Γκίκα ζήτησε να ενημερωθεί αν θα είναι όλα εντάξει την 1η του Σεπτέμβρη.

Ο Δήμαρχος τόνισε στη Γενική Γραμματέα ότι παρά τα όποια προβλήματα έχουν εμφανιστεί με την τοποθέτηση των 5 νέων αιθουσών προκάτ θα φροντίσει ο ίδιος προσωπικά να ξεπεραστούν, ώστε με το πρώτο κουδούνι να είναι όλα έτοιμα. Άλλωστε ο Δήμος Μαλεβιζίου όπως είπε ο κ.Μποκέας έχει διαθέσει αρκετά χρληματα από ιδία έσοδα για θέματα παιδείας και σε χαλεπούς καιρούς.

Στο σημείο αυτό ο Μενέλαος Μποκέας ζήτησε ακόμη 3 αίθουσες γιατί υπάρχουν αυξανόμενες ανάγκες, κάτι που δεσμεύτηκε προσωπικά η κ.Γκίκα να προωθήσει άμεσα από τη Δευτέρα μετά και την αποστολή του αιτήματος από το Δήμο Μαλεβιζίου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο αν εγκριθούν η μία να τοποθετηθεί στη Ροδιά που υπάρχει άμεση ανάγκη με την προυπόθεση να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.

Ακόμη η δημοτική αρχή έθεσε το ζήτημα της δημιουργίας ΕΠΑΛ στο Γάζι, κάτι που βλέπει θετικά η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όπως τόνισε στο Δήμαρχο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα αν λειτουργήσει ως Εσπερινό σε απογευματινή βάση με δύο ειδικότητες είτε στο χώρο του Γυμνασίου είτε στο χώρο του Λυκείου. Πρέπει όμως να τεκμηριωθεί η ανάγκη ίδρυσης του ΕΠΑΛ με στοιχεία που πρέπει να προσκομίσει ο Δήμος Μαλεβιζίου όπως τονίστηκε.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χαράλαμπος Κουτσογιάννης ζήτησε την υποστήριξη της Γενικής Γραμματέως στην κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων αφού χρόνο με το χρόνο οι υπάρχουσες υποδομές δεν επαρκούν. Συμφωνήθηκε ο Δήμος Μαλεβιζίου να στείλει τα αίτήματα του με τα κατάλληλα πληθυσμιακά στοιχεία που θα δείχνουν αλλά και θα τεκμηριώνουν την ανάγκη για κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων.

Τέλος η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Λίνα Επταμηνιτάκη έθεσε το θέμα με την καθυστέρηση της πληρωμής των καθαριστριών, κάτι που συμφώνησε και η κ.Γκίκα ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ