Σύσκεψη στη Λότζια για την δίχρονη προσχολική αγωγή με την Γενική Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ

Petite Perle 300×250

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Ο σχεδιασμός του Δήμου είχε υποβληθεί έγκαιρα από τον Οκτώβριο του 2019»

Σύσκεψη με την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Αναστασία Γκίκα είχε σήμερα, Σάββατο 11 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Ελ. Βενιζέλος», στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Αγγελάκη, του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Δημοτικής Περιουσίας Μανόλη Βασιλάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και του Βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Σενετάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείουο πρόεδροςΠολύδωρος Κουτσαυτάκης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκεπάρνης και το μέλος Κώστας Φανουράκης ενώ αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πορεία υλοποίησης της Δίχρονης  Προσχολικής Αγωγής και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για την εφαρμογή της.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εξήγησε στην Γενική Γραμματέαότι ο σχεδιασμός του Δήμου υποβλήθηκε έγκαιρα (Οκτώβριος 2019) στο Υπουργείο Παιδείας καιπεριελάμβανε 32 αίθουσεςγια την στέγαση των 550 και πλέον μαθητών στο Ηράκλειο καθώς και ότι «το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται για την προμήθεια των αιθουσών προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, και υποχρεωτικά στάδια ελέγχων που θέτουν εν αμφιβόλω την έγκαιρη τοποθέτηση των απαραίτητων αιθουσών διδασκαλίας». 

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέαςεπεσήμανε ότι «το Υπουργείο Παιδείας θα φροντίσει για την επίσπευση των διαδικασιών που είναι αναγκαίες για την προμήθεια των αιθουσών, ενώ έχουν  ήδη διασφαλιστεί τόσον οι εκπαιδευτικοί όσον και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απαιτούνται για την εφαρμογή του μέτρου.

«Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με υπομονή και επιμονή να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και εμπιστευόμαστε απόλυτα τη Δημοτική Αρχή. Έχουμε παράσχει κάθε εργαλείο για να μπορέσει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν οι αίθουσες με τους οικίσκους που έχουν παραγγελθεί. Επιμένουμε και θα εφαρμόσουμε την Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας» δήλωσε σχετικά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ