Στη Βουλή το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των Πολιτιστικών Συλλόγων από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία Ενημέρωση:

Το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των πολιτιστικών σωματείων της χώρας, λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του Covid 19 και οι οποίες δεν επιτρέπουν την διενέργεια εκδηλώσεων, ζητούν με Ερώτησή τους προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού 24 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, στερούν από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μια σειρά από καθιερωμένες εκδηλώσεις που, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτούσαν και όλες τις υπόλοιπες δράσεις τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους εθελοντικούς φορείς που διατηρούν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά μας. Να ενισχύσει τους θεματοφύλακες της παράδοσής μας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα, γι’ αυτό και πιέζουμε έτσι ώστε να υπάρξει και η ανάλογη πολιτική βούληση από την πλευρά της Κυβέρνησης».

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από την Υπουργό σχετικά με το ποια είναι η πρόνοια  για την άμεση οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών φορέων σε ότι αφορά:

1. Την τακτική επιχορήγηση των πολιτιστικών φορέων του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ.

2. Την έκτακτη επιχορήγηση των πολιτιστικών φορέων του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ, για την αντιμετώπιση της μείωσης των εσόδων τους που προορίζονται για την επιβίωση των φορέων και με ποια κριτήρια.

3. Την έκτακτη επιχορήγηση των πολιτιστικών φορέων της χώρας για την προμήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μέσων για την μετάδοση των εκδηλώσεών τους και την εξ αποστάσεων συμμετοχή των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες;

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...