Χωρίς πάγκους και γλέντια το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Αλλιώτικο θα είναι το φετινό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της “Φωνής του Μαλεβιζίου”.

Κάθε χρόνο δεξιά και αριστερά του δρόμου προς τον Ιερό Ναό στήνονταν δεκάδες πάγκοι και στην κεντρική πλατεία διοργανώνονταν τα παραδοσιακά γλέντια, την παραμονή και ανήμερα της μεγάλης εορτής

Φέτος, όμως λόγω της πανδημίας και τις προσπάθειες για αποφυγή συνωστισμού των πιστών, η Τοπική Κοινότητα Γαζίου και ο πρόεδρος της Βαγγέλης Παρασύρης θα κληθούν να λάβουν την οριστική απόφαση για το έαν θα δώσουν τελικά άδειες στους μικροπωλητές να στήσουν τους πάγκους του. Πάντως, όπως όλα δείχνουν η απόφαση της Κοινότητας είναι αρνητική.

Ωστόσο, τα καταστήματα γύρω από την ενορία θα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, πάντα βέβαια με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Μαρίνας έχει ήδη ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την ασφαλή προσέλευση των πιστών το οποίο έχει ως εξής:

Τρίτη 14 Ιουλίου τις ώρες 9:00 έως 1:00 το πρωί και το απόγευμα από 5 έως 9 μ.μ.

Τετάρτη 15 Ιουλίου (θα τελεστεί Θεία Λειτουργία) τις ώρες 9:00 έως 1:00 και το απόγευμα 5:00 με 9:00 μ.μ.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου (θα τελεστεί Θεία Λειτουργία) η ενορία θα παραμείνει ανοιχτή όλη μέρα.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου, εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας, η εκκλησία θα παραμείνει ανοιχτά όλη την ημέρα.


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...