Ερώτηση Μ. Συντυχάκη για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Petite Perle 300×250

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης με θέμα: Για την υπαγωγή των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης στο εργασιακό καθεστώς που απορρέει από την τοπική κλαδική ΣΣΕ.

Όπως αναφέρει σχετικά: Οι εργαζόμενοι οδηγοί στα τουριστικά λεωφορεία Κρήτης έχουν περιέλθει σε πραγματικό αδιέξοδο, από τη στιγμή που οι εμπλεκόμενες εργοδοτικές επιχειρήσεις αρνούνται την υπογραφή τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης, η οποία έληξε στις 30/6, παραπέμποντάς τους στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάνουν μια σειρά από δικαιώματα και κατακτήσεις.

Ενώ, ήδη, με την πανδημία του κορονοϊού έχει πληγεί σημαντικά ο κλάδος των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και συνολικά όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι, περίπου 500 οδηγοί τουριστικών λεωφορείων σε όλη την Κρήτη αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών τους σχέσεων καταδικαζόμενοι να ζουν με 9 ευρώ τη μέρα για τον επόμενο χρόνο. Τα παραπάνω εντάσσονται στη σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζομένους που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στον κλάδο των Μεταφορών, βρίσκοντας έδαφος στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής κυβέρνησης

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση ώστε:

Να ισχύσει και να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για τον κλάδο η τελευταία τοπική κλαδική Σ.Σ.Ε. εργασίας «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης», προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ