Κορωνοϊός: Σε επιφυλακή για τις 6.000 αφίξεις των Βρετανών

Petite Perle 300×250

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τις αποφάσεις που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση για το αν θα παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα με τη Βρετανία, καθώς στη χώρα αναμένονται 6.000 Βρετανοί, οι οποίοι θα περάσουν από τεστ για κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα των τεστ θα είναι αυτά που θα κρίνουν αν θα παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα με τη Βρετανία ή θα κλείσουν. Βάσει του σχεδιασμού των Αρχών, θα ελεγχθεί σχεδόν το σύνολο των τουριστών που φτάνουν στην Ελλάδα και ανάλογα με τα κρούσματα που θα εντοπισθούν θα ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Αν ο αριθμός εκείνων που θα βρεθούν θετικοί είναι χαμηλός, τότε τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι της επιδημιολογικής επιτήρησης. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό το σενάριο να κλείσουν εκ νέου τα σύνορα, καθώς η αποφυγή εξάπλωσης κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι πιο σημαντική από την οικονομική ανάσα που αναζητά ο τουρισμός.

Για το «άνοιγμα» της Ελλάδας στους τουρίστες και τις πτήσεις από τη Βρετανία μίλησε στο βρετανικό Sky News o υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης:

«Να περιμένουν την ίδια αίσθηση φιλοξενίας. Απολαμβάνουμε πάντα την παρέα των φίλων μας από το Ηνωμένο Βασίλειο και χαιρόμαστε πολύ που οι ειδικοί μας στον τομέα της υγείας συμφώνησαν και μας επέτρεψαν να ανοίξουμε και πάλι τη σύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, είμαστε ευγνώμονες που η βρετανική κυβέρνηση έβαλε την Ελλάδα στη λίστα των χωρών στις οποίες είναι δυνατό να ταξιδέψει κανείς για διακοπές.

Ανοίξαμε τις συνδέσεις από την 1η Ιουλίου και παρακολουθούμε την κατάσταση. Είναι προς το παρόν σταθερή. Παρακολουθούμε τα νούμερα και τις διαδικασίες που εφαρμόζουμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παραμένουμε σε εγρήγορση. Δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Αν χρειαστεί, θα λάβουμε στοχευμένα μέτρα. Διάβασα κάποια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανή επιβολή γενικής καραντίνας (lockdown). Αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Θα θέλαμε να το διαψεύσουμε. Η Ελλάδα έχει ανοίξει τις πύλες της στους ξένους τουρίστες -από την Ευρώπη κυρίως- και αυτό θα συνεχιστεί».


Πηγή: iefimerida.gr


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ