Συνεργασία Δήμου Μινώα Πεδιάδας με Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Petite Perle 300×250

Για την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης και στήριξης για ευάλωτες ομάδες

Η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) για την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων και παρεμβάσεων για την κοινωνική ένταξη και στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.), βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/7/2020 στο Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που- όπως επισημάνθηκε – πρόκειται να υλοποιηθούν από το ΕΛΜΕΠΑ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, περιλαμβάνονται δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εργασιακής καθοδήγησης και υλοποίησης σχολών γονέων στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018 – 2019» καθώς και δράσεις εξατομικευμένης ψυχοκοινωνικής παρέμβασης και συμβουλευτικής για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Μινώα Πεδιάδας, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Όλγα Δραμουντάνη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής και επιστημονικά στελέχη των κοινωνικών δομών του Δήμου ενώ από πλευράς ΕΛΜΕΠΑ συμμετείχε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS), κα. Μαρία Παπαδακάκη και ο Λέκτορας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΕΛΜΕΠΑ, κ. Γεώργιος Απλαδάς.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ