Συνεχίζουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων την απεργία τους

Petite Perle 300×250

Συνεχίζουν μέχρι τελικής δικαίωσης οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας χωρίς μειώσεις.

Το σωματείο τους "Ερμής" πραγματοποίησε γενική συνέλευση και μετά τις άκαρπες συναντήσεις με την πλευρά της εργοδοσίας αποφάσισε να συνεχιστεί η απεργία τους την οποία ξεκίνησαν με το άνοιγμα των πτήσεων από το εξωτερικό στην Κρήτη. Όπως υποστηρίζουν οι μειώσεις που ζητούν οι εργοδότες τους καθιστούν αδύνατη την επιβίωση τους γι αυτό ο δρόμος του αγώνα καθίσταται γι αυτούς μονόδρομος .

Στη σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν αναλυτικά:

"Την Δευτέρα, 13/7/2020, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη έγινε συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου μας με την εργοδοτική πλευρά. 

Εκεί τέθηκαν προς συζήτησιν οι προτάσεις των δύο πλευρών, για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η δική μας πρόταση ήταν να υπογραφεί μια νέα σύμβαση, με περιεχόμενο και όρους ίδιους με την περυσινή. Η άλλη πλευρά έδωσε προτεραιότητα σε περικοπές, για τις οποίες αναφέρεται το τελευταίο διάστημα. 

Στην συνέχεια, συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη μας εφ' όλης της ύλης. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε αποφασίστηκε να γίνουν δεκτές δύο από τις προτάσεις, και η τρίτη πρόταση να συζητηθεί μεταξύ των νομικών των δύο πλευρών. 

Ακολούθησε νέα συνάντησή μας,στις 14/07/2020, όπου η εργοδοτική πλευρά, μετέβαλε και πάλι την στάση της, αξιώνοντας νέες αλλαγές – προτάσεις, οι οποίες βέβαιο είναι ότι θα επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο εισόδημά μας, αλλά και στην αξιοπρέπειά μας, αιτία για την οποία δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από τους συναδέλφους μας. 

Η μεταστροφή αυτή, αλλά και η εν γένει τακτική εξουθένωσης, που ακολουθεί η εργοδοτική πλευρά, μας αναγκάζει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και αντί να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας από το δρόμο. 

Οι κινητοποιήσεις του σωματείου μας έχουν τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας μας (Ο.Σ.Μ.Ε.) και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.).

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ