Τίμησαν τον ήρωα του '74 Ηλία Τούλη στο Μάραθο (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Σε κλίμα συγκίνησης και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Ήρωα καταδρομέα Ηλία Τούλη, στο Μάραθος, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα δραματικά γεγονότα της Κύπρου τον Ιούλιο του 1974.

Το Μάραθος, χωριό του ήρωα, 46 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα της εισβολής της Κύπρου τον τιμά για μία ακόμη φορά με τις τιμές που του άξιζαν.

Εκπρόσωπος της οικογένειας, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πολλοί κάτοικοι του οικισμού, με σεβασμό και ταπεινότητα έδωσαν το "παρών" στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Ήρωα του Μαράθου.

Το πρόγραμμα στο Μάραθο περιλάμβανε επιμνημόσυνη, σύντομη ομιλία από τον Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Επιστήμες Ειδικής Αγωγής Απόστολο Κλινάκη και κατάθεση στεφάνων.

Στην ομιλία του  ο κ. Κλινάκης έκανε μία ιστορική αναδρομή στα τραγικά γενονότα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

Με αίσθημα ευθύνης, σεβασμού και με πλήρη συναίσθηση της τιμής αφιερώνω αυτά τα λόγια στη χαροκαμένη μάνα του Ηλία Τούλη, αλλά και σε όλους τους αγωνιστές αυτού του χωριού που πέρασαν στην ιστορία ως μάρτυρες της λευτεριάς, σε όλους εκείνους που πότισαν με το τίμιο αίμα τους αυτά τα χώματα.

Σήμερα εδώ στο Μάραθο, 46 χρόνια μετά, όλοι εμείς ως ευλαβικοί προσκυνητές, αποτίνουμε για άλλη μία φορά τον ελάχιστο φόρο τιμής στον ήρωα καταδρομέα Ηλία Τούλη, έναν από τους πολλούς ήρωες της Κύπρου, συμμετέχοντες στην αποστολή της Ελλάδας με το όνομα «ΝΙΚΗ»…

…Οι ήρωες αυτοί, ακολούθησαν τον δρόμο της τιμής και του καθήκοντος, με τις πράξεις τους δίδαξαν ότι: «Η μεγαλοσύνη στα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα».

Σήμερα νιώθουμε όλοι υπερήφανοι για τη μεγάλη αυτή ιστορική στιγμή. Είναι άλλη  μία ιστορική στιγμή που ως Έλληνες υψωθήκαμε στη σφαίρα των πραγματικών αξιών που διακρίνουν τους ανθρώπους και τους λαούς τους κάνουν να μεγαλουργούν».

Κατάθεση στεφάνων έκαναν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, εκπρόσωπος του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη και ο εκπρόσωπος του Ευρωβουλέυτή Μανώλη Κεφαλογιάννη κ. Νίκος Χρονάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Καλλέργης, ο τέως Δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φάνης Κοκκινάκης, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαράθου και εκπρόσωπος της οικογένειας του ήρωα Ηλία Τούλη.

Το παρών στο Μάραθο έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Περυσινάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ