Το παράξενο φαινόμενο του Παλαιοκάστρου

Petite Perle 300×250

Ένα παράξενο φαινόμενο φαίνεται πως συμβαίνει στην παραλία του Παλαιοκάστρου.

Η θάλασσα εκεί που είναι ήρεμη, χωρίς καθόλου κυματισμό, κάθε μέρα περίπου στις 7:30- 8:30 μ.μ., φουσκώνει και ένα τεράστιο κύμα βγαίνει μέχρι αρκετά έξω, με αποτέλεσμα όσοι λουόμενοι κάθονται μπροστά-μπροστά να τρέχουν να μαζέψουν πετσέτες, παντόφλες, κουβαδάκια κ.τλ.

Οι ντόπιοι όπως μας δήλωσαν το γνωρίζουν, επομένως 7 και κάτι αρχίζουν να μαζεύουν τα πράγματά τους και να μεταφέρονται προς τα πίσω. Οι υπόλοιποι απλά γίνονται μούσκεμα!

Αυτοί βέβαια που απολαμβάνουν το μεγάλο κύμα είναι τα πιτσιρίκια της περιοχής που κάθε απόγευμα περιμένουν υπομονετικά την εμφάνισή του.

Τώρα, γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους ντόπιους δεν οφείλεται σε κάποιο καράβι που περνάει κάθε μέρα την ίδια ώρα, αλλά σε φυσικούς νόσμους, όπως η έλξη της βαρύτητας από το φεγγάρι και τον ήλιο στους ωκεανούς.

Από τη μία το φεγγάρι, όταν είναι πιο κοντά στη γη, ασκεί μεγαλύτερη επιρροή, έλκοντας τα νερά προς την κοντινότερη πλευρά της γης σε αυτό. Η βαρύτητα από την άλλη, υπερισχύει της φυγοκέντρου και προκαλεί τέτοιου είδους κυματισμό.

Και καθώς και το φεγγάρι κινείται γύρω από τη γη η περιοδικότητα μεταξύ των φαινομένων είναι 24 ώρες και 50'.




Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ