Ανακοίνωσε η ΚΣΟΣ τιμές για τη σταφίδα-Στο 1,80 ευρώ ο άσσος

Petite Perle 300×250

Τις τιμές με τις οποίες θα αγοράσει φέτος σταφίδα η ΚΣΟΣ ανακοίνωσε σήμερα μετά από συνεδρίαση του το ΔΣ της Κοινοπραξίας.

Οι τιμές είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι ως κίνητρο για σταφιδοποίηση.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της ΚΣΟΣ τονίζεται πως το  Δ.Σ. της Κ.Σ.Ο.Σ. ΑΕΣ ΑΕ,  αφού εκτίμησε όλες τις παραμέτρους της αγοράς, καλεί και παροτρύνει για μια ακόμα χρονιά τους αμπελουργούς μας να σταφιδοποιήσουν και αναγγέλλει τις παρακάτω τιμές αγοράς σταφίδας σουλτανίνας εσοδείας 2020:

Τύπος Νο1    € 1,80/ κιλό

Τύπος Νο2    € 1,60/ κιλό

Τύπος Νο4    € 1,40/ κιλό

Τύπος Νο5    € 1,00/ κιλό

"Οι παραπάνω τιμές είναι  το μέγιστο που μπορεί να δοθεί στην παρούσα συγκυρία – με τον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό – ώστε να  προωθηθεί  το προϊόν στην αγορά με βασική προϋπόθεση,  η παραλαβή  της σταφίδας  σουλτανίνας εσοδείας 2020, να έχει ολοκληρωθεί έως τέλη Σεπτεμβρίου 2020.

Η πληρωμή του προϊόντος θα γίνεται με την καταβολή του 50% του ποσού της τιμολογημένης αξίας του προϊόντος, αμέσως μετά την έκδοση του τιμολογίου και η εκκαθάριση της υπόλοιπης αξίας μετά από τρεις μήνες από την τιμολόγηση", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ Γιώργος Ξυλούρης δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου πως ο κόσμος πρέπει φέτος να καταλάβει πως η λύση της σταφιδοποίησης είναι η ενδεδειγμένη και πρέπει να δώσουμε στο προιόν μια υπεραξία.

Όλο αυτό που συμβαίνει με τα αποθέματα κρασιού των οινοποιείων, την απόσταξη κρίσης και γενικότερα τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί στην απορρόφηση της σουλτανίνας δημιουργούν κατά τον κ Ξυλούρη ευνοικές συνθήκες για παραγωγή σταφίδας.

Πέρυσι όλος ο νόμος Ηρακλείου, μας λέει ο ίδιος, είναι ζήτημα να παρήγαγε 280-300 τόνους σταφίδας, ποσότητα απίστευτα μικρή που δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να καλύψει τη ζήτηση. Μια παραγωγή της τάξης των 2-3 χιλιάδων τόνων είναι εφικτή στον τόπο μας υπογραμμίζει ο κ Ξυλούρης και προσθέτει πως τέτοιες ποσότητες βγάζαμε από το 2012-2015 οπότε γιατί όχι και φέτος  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ