Εορτάζει η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε

Petite Perle 300×250

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος πανηγυρίζει το Καθολικόν της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε Μαλεβιζίου.

Την παραμονή θα στολιστεί ο επιτάφιος προς τιμήν του Αγίου, θα ψαλλούν τα εγκώμιά του και θα γίνει η περιφορά του επιταφίου όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο από παλαιότερους εορτασμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κυριακή 26 Ιουλίου

Ώρα 7:30 μ.μ.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Λιτής και Αρτοκλασίας προεξάρχοντος του πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Βαρθολομαίου Βογιατζόγλου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη και εν συνεχεία η λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ψαλλομένων των εγκωμίων αυτού.

Ώρα 11 μ.μ.

Μικρόν Απόδειπνον μετά των Χαιρετισμών του Αγίου.

 Δευτέρα 27 Ιουλίου

Ώρα 7:30 π.μ.

Ο όρθρος, η ευλόγησις των άρτων και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου μετά το πέρας της οποίας θα τελεσθεί η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και η Ακολουθία του Αγιασμού επί τη μνήμη του Αγίου.

Ώρα 7:30 μ.μ.

Ο εσπερινός της Αποδόσεως και το Μνημόσυνων των Κτητόρων και κεκοιμημένων αδελφών της Μονής προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού θρόνου κ.  Μεθοδίου Βερνιδάκη, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Εκ της Ιεράς Μονής

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ