Οι αρτοποιοί του Ηρακλείου ζητούν ρυθμίσεις από τη ΔΕΗ

Petite Perle 300×250

Την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος (ΟΑΕ) προς τη ΔΕΗ ζητεί με επιστολή του το Διοικητικού Συμβούλιο του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου από την κατακόρυφη πτώση του τζίρου λόγω του κορονοϊού.

Στην επιστολή που κοινοποιούν και στην Ομοσπονδία Εππαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) οι αρτοποιοί περιγράφουν την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί συνάδελφοί τους, καθώς αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η παροχή ρεύματος και να σταματά η λειτουργία της επιχείρησής τους.

Οι αρτοποιοί του Ν. Ηρακλείου ζητούν να ληφθούν αποφάσεις για νέα ρύθμιση οφειλών, παράταση ή και αύξηση των υφιστάμενων δόσεων, αλλά και αναστολή της διακοπής ρεύματος, ως μέτρο προστασίας του φούρνου της γειτονιά. Αναλυτικά, η επιστολή του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί συνάδελφοι αρτοποιοί, οι οποίοι, λόγω των νέων  συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας του Κορονοϊου, αδυνατούν  ν΄ ανταποκριθούν στα τεράστια τρέχοντα  έξοδα λειτουργίας της επιχείρησής τους.

Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνων που έχουν υποστεί  διακοπή ρεύματος στην επιχείρησή τους, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία τους και τους καταδικάζει σε λουκέτο. 

Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου ότι η πτώση του τζίρου των αρτοποιείων  είναι κατακόρυφη, λόγω και της κατάρρευσης του τουριστικού κλάδου με τον οποίο υπήρχε σταθερή συνεργασία τα προηγούμενα καλοκαίρια, παρακαλούμε θερμά για τις απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της Ομοσπονδίας προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε:

1. να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις οφειλών, να παραταθούν, ακόμη και να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής των τρεχουσών οφειλών, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά και να

 2. ανασταλούν οι διακοπές ρεύματος που οδηγούν σε οριστικό κλείσιμο τα αρτοποιεία. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για όποιες επιπλέον διευκρινήσεις και παρακαλούμε να δράσετε άμεσα πριν είναι αργά για δεκάδες  συναδέλφους.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ