Ανακοίνωση της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ για την κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Petite Perle 300×250

Αναφορικά με την εξαγγελθείσα κινητοποίηση διαμαρτυρίας το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 έξω από τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «ΕΡΜΗΣ» , η Νομαρχ. Επιτροπή Ηρακλείου υπενθυμίζει την θέση του Κινήματος Αλλαγής :

«οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) αποτελούν την ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε περιόδους ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό είναι άμεση η ανάγκη  να παραταθούν τουλάχιστον μέχρι 30.9.2020 όλες οι ΣΣΕ που έληξαν μέσα στο διάστημα του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων, όπως αυτή των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, η οποία έληγε 30/03/2020 και δεν υπήρχε η δυνατότητα για διαπραγμάτευση, γεγονός που μέχρι και σήμερα αρνείται ο Υπουργός Εργασίας»

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι :

  • έγκαιρα ο Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ είχε κατέθεσε για το ίδιο αίτημα των εργαζομένων και σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας
  • η Πρόεδρος μας Φώφη ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ , συνοδευόμενη από τον Γραμματέα της ΚΠΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ Μανόλη, τον εκπρόσωπο Τύπου ΧΡΗΣΤΙΔΗ Παύλο και τον Γραμμ. της Κ.Ο. και Βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ , επισκέφτηκαν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 21/7/2020. Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Η. και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού, δηλώνοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο , την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στους εργαζομένους του κλάδου του Τουρισμού"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ