Χτύπησαν πένθιμα οι καμπάνες στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε (video)

Petite Perle 300×250

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες σε όλη την Κρήτη ως μία ως ένδειξη της οδύνης και του εσωτερικού πόνου για την αποδοκιμαστέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κρήτης, απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Και στο Φόδελε, όπως και σε όλο το Μαλεβίζι, οι σημαίες ήταν μεσίστιες, ενώ από όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Μονές οι καμπάνες χτυπύσαν επί δέκα λεπτά πένθιμα.

"Όσες προσευχές και να κάνετε, όσα χαλιά και να βάλατε για να μήν την Μαγαρίσετε, όσο και να καλύψετε τις εικόνες γιατί δέν είστε άξιοι να τις αντικρίσετε, όσες αλλαγές και να κάνετε παντα θα γονατίζετε κάτω από τον αγιασμένο τρούλο Μίας Ορθόδοξης Εκκλησίας που έξ´ αρχής χτίστηκε για την Δόξα της Σοφίας του Τριαδικού μας Θεού …, ανέφερε ο πατήρ Παντελεήμων της Μονής Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε.

Όσες προσευχές και να κάνετε , όσα χαλιά και να βάλατε για να μήν την Μαγαρίσετε, όσο και να καλύψετε τις εικόνες γιατί δέν είστε άξιοι να τις αντικρίσετε , όσες αλλαγές και να κάνετε παντα θα γονατίζετε κάτω από τον αγιασμένο τρούλο Μίας Ορθόδοξης Εκκλησίας που έξ´ αρχής χτίστηκε για την Δόξα της Σοφίας του Τριαδικού μας Θεού …

Gepostet von π.Παντελεημων Μονη Αγιου Παντελεημονος am Freitag, 24. Juli 2020

«Δεν μπορούμε να μην σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά. Δεν μπορούμε να πάψουμε να είμαστε αυτό που είμαστε. Να έχουμε το κεφάλι ψηλά. Να υψώνουμε το γένος και την πατρίδα μας. Να μην πάψουμε να είμαστε Έλληνες, Κρητικοί και Ηρακλειώτες. Δεν μπορούμε να υπάρξουμε αλλιώς», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος.

Μεσίστιες ήταν οι σημαίες στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο στο Ηράκλειο και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

«Αυτή η προσευχή φτάνει στο κέντρο της Αγίας Σοφίας. Η Πόλις ανήκει στην Υπεραγία Θεοτόκο», επεσήμανε ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος και τόνισε:  «Η καμπάνα αυτή να γίνει η αιτία να ξυπνήσουμε. Να νιώσουμε ξανά μέσα μας τι σημαίνει γένος, πίστη και Ρωμιοσύνη. Η Εκκλησία της Κρήτης στέλνει μήνυμα αφύπνισης».


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ