Έσωσαν 6 άτομα από τα κύματα οι ναυαγοσώστες της “Ωκεανίς”

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Δύσκολη ημέρα η χθεσινή για τους ναυαγοσώστες μας της Ναυαγοσωστικής Σχολής Κρήτης Ωκεανίς.

Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν, όχι μια, ούτε δυο, αλλά 6 διασώσεις.

Αναλυτικά όπως αναφέρουν οι ίδιοι:

Περιστατικό 1: Πέντε διασώσεις ήταν ο απολογισμός για το ναυαγοσώστη μας, Ζαχαριά Παπαδάκη στην παραλία του Malia Beach. Ένας 55 χρόνος τουρίστας παρασύρθηκε τις πρωινές ώρες από τα υπόγεια ρεύματα που δημιουργήθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά ο ναυαγοσώστης μας Ζ. Παπαδάκης κατάφερε να τον βγάλει με ασφάλεια στην ακτή.

Λίγες ώρες αργότερα ένα ζευγάρι τουριστών παρασύρθηκε από τα ίδια ορμητικά ρεύματα που είχε ως αποτέλεσμα να χωρίσει τον 40χρονο από την σύζυγο του, η οποία παρασύρονταν όλο και πιο βαθειά.

Η διάσωση έγινε με ταχύτητα από το ναυαγοσώστη μας με τους δυο τουρίστες να βρίσκονται σε σοκ αλλά να έχουν τις αισθήσεις τους .Λίγη ώρα μετά ένας 35 χρόνος Γερμανός τουρίστας φώναζε για βοήθεια καθώς τα ρεύματα παρέσυραν και εκείνον και την 60χρονη μητέρα του η οποία είχε απομακρυνθεί από εκείνον και είχε αρχίσει να πίνει νερό.Ο Ζαχαριάς Παπαδάκης με παρουσία λιμενικού που βρίσκονταν εκεί για να ενημερωθεί για τα προηγούμενα περιστατικά, κατάφερε να βγάλει σώους και τους δυο τουρίστες χωρίς να χρειαστεί η μετάβαση τους στο νοσοκομείο.

Περιστατικό 2: Μια τουρίστρια εγκλωβίστηκε στα βράχια στην περιοχή του Ψαρόλακου στην Σταλίδα, εκεί ο ναυαγοσώστης μας , Αλέξανδρος Παυλίδης κατάφερε να απεγκλωβίσει και να βγάλει σώα την 60χρονη τουρίστρια .

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...