ΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών του ΚΚΕ με θέμα: Για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του υποκαταστήματος 317 ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης.

Petite Perle 300×250

Προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα:Για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του υποκαταστήματος 317 ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης.

      Το  υποκατάστημα 317 ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους που διαμένουν στη συγκεκριμένη ασφαλιστική περιοχή, εργαζόμενους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ηρακλείου, όπως και ασφαλισμένους από άλλες ασφαλιστικές περιοχές, καθώς είναι εύκολη η πρόσβαση, λόγω του ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

      Παρόλα αυτά, είναι σοβαρότατη η έλλειψη προσωπικού, αφού στο υποκατάστημα υπηρετούν μόλις 10 εργαζόμενοι, ενώ μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη θα απομείνουν, λόγω συνταξιοδοτήσεων, μόνο 7. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να στελεχώνεται το κάθε τμήμα από έναν υπάλληλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, συνολικά για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

      Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι, που δεν επαρκούν για τον τεράστιο όγκο εργασιών που καλούνται να διεκπεραιώσουν, υφίστανται έντονη πίεση, λόγω αύξησης της εντατικοποίησης, απαίτησης υπερεργασίας, για να επιτελέσουν το έργο τους. Συνάμα, οι  ασφαλισμένοι  του ΕΦΚΑ υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία και σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους. 

      Στα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί ο υπαρκτός κίνδυνος απόλυσης των 140 εργαζόμενων στον e-ΕΦΚΑ, με δικαστικές αποφάσεις, γεγονός που -με ακρίβεια- οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, την οποία  βιώνουν  χιλιάδες ασφαλισμένοι και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία. 

      Η χαώδης κατάσταση στη λειτουργία όλων των τμημάτων και στο υποκατάστημα Αγίου Μηνά του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο Κρήτης είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που διαχρονικά ακολουθούνται στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, με ευθύνη των κυβερνήσεων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για να στελεχωθεί πλήρως, με μόνιμο προσωπικό, το υποκατάστημα  317 ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης.
  • Να δοθεί νομοθετικά, οριστική και δίκαιη λύση με τη μονιμοποίηση των 140 εργαζόμενων, με δικαστικές αποφάσεις, στον e-ΕΦΚΑ.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Κομνηνάκα Μαρία Μανωλάκου Διαμάντω

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ