Αναδρομικά συνταξιούχων: Προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για δικαίωση

Petite Perle 300×250

Νέες προσφυγές κατά της κυβέρνησης ζητώντας τα αναδρομικά για επικουρικές και εφάπαξ ετοιμάζουν χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Κάτι που είχε προαναγγείλει και ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης σημειώνοντας ότι σύντομα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ασχοληθεί με τα νομικά ζητήματα που παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου και δεν απαντήθηκαν στην πρόσφατη Ολομέλεια του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει «ψίχουλα» ως αναδρομικά στους συνταξιούχους αναφέρει «όταν οι μνημονιακές περικοπές υπερβαίνουν τα 80 δισ. ευρώ, είναι τουλάχιστον ντροπή να "διαφημίζει" η κυβέρνηση ως… επιτυχία την καταβολή 900 εκατ. ευρώ μεικτά (648 εκατ. ευρώ καθαρά, αν αφαιρεθεί η παρακράτηση φόρου και η εισφορά υγείας), από τα αναδρομικά που οφείλει. Ακόμα χειρότερα, όταν η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τους συνταξιούχους για ένα ποσό της τάξης των 3,9 δισ. ευρώ! Στην ουσία όμως, με την εξαίρεση των δώρων και των επικουρικών, τα 2/3 εξ αυτών των συνταξιούχων δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχοι, δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρουν με την (ν)τροπολογία, διαψεύδει ο πρωθυπουργός και τον εαυτό του, που ενώ δήλωσε στη Βουλή ότι θα αποδοθεί ένα ποσό της τάξης του 1,4 δισ. ευρώ, η τροπολογία το κατεβάζει στα 900 εκατ. ευρώ. Ακόμα χειρότερα, αναφέρεται μόνο στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, αποκλείοντας επιπρόσθετα τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ