Πώς να φροντίσετε σωστά το δέρμα σας το καλοκαίρι

Ο ήλιος, το χλώριο της πισίνας και το αλάτι της θάλασσας αφήνουν το δέρμα μας ξηρό. Έτσι, καταλήγουμε να νιώθουμε το δέρμα μας να μας «τραβάει», ενώ παράλληλα αποκτά θαμπή όψη και άγρια υφή. Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται γνωστά, συνεχίστε το διάβασμα για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να έχετε ενυδατωμένο δέρμα και το καλοκαίρι.

*Μην ξεχνάτε την απολέπιση

Ο πιο κλασικός και αποτελεσματικός τρόπος να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και να αναζωογονήσετε το δέρμα σας στη στιγμή είναι η απολέπιση. Απλώστε μια γενναία ποσότητα scrub στα χέρια σας και  εφαρμόστε το με απαλές και κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα σας ενώ είστε στο ντους. Μάλιστα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό απολεπιστικό, ανακατεύοντας 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη με 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο.

*Αποφύγετε το καυτό νερό

Όσο απολαυστικό και αν είναι ένα ντους με καυτό νερό, πρέπει να το αποφεύγετε, αφού καταστρέφει τον υδρολιπιδικό φραγμό και απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος. Έτσι, η επιδερμίδα σας αφυδατώνεται πιο εύκολα και γίνεται πιο ευαίσθητη. Προτιμήστε, λοιπόν, το χλιαρό νερό που πλησιάζει τη φυσική θερμοκρασία του σώματος. Άλλωστε, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν έξω είναι ιδανικές για να αποφύγετε το καυτό νερό.

*Επιλέξτε τη σωστή ενυδατική σύνθεση

Μπορεί να νομίζετε ότι όσο πιο ξηρό είναι το δέρμα σας, τόσο πιο παχύρρευστη πρέπει να είναι η ενυδατική κρέμα σας, όμως αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Μάλιστα, οι βαριές, λιπαρές συνθέσεις μπορεί να αποδυναμώσουν τον φραγμό της επιδερμίδας και να εξασθενήσουν την άμυνα και την αυτοενυδάτωσή της. Από την άλλη, πολλές συνθέσεις, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό δρουν μόνο επιφανειακά, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει γρήγορα την υγρασία του. Κάντε, λοιπόν, μια προσεκτική έρευνα αγοράς προτού αγοράσετε ενυδατική.

*Πιείτε νερό

Όποια ενυδατική κρέμα και να επιλέξετε, δεν πρόκειται να δείτε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό αν δεν καλύπτετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε νερό. Όπως ξέρετε άλλωστε, το καλοκαίρι ο οργανισμός μας έχει αυξημένες ανάγκες σε ενυδάτωση και έτσι θα πρέπει να μένετε συνεχώς ενυδατωμένη.

*Υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού σας και παράλληλα τον εφοδιάζουν με τις απαραίτητες βιταμίνες, οι οποίες χαρίζουν φυσική λάμψη στο δέρμα σας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του κολλαγόνου.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ